Mild het nieuwe jaar in en sneeuw in de nieuwe week?

Kaprun Kitzsteinhorn 31 dec 2021 oben blau unten grau

Mild het nieuwe jaar en in de nieuwe week sneeuw?

Voordat we naar het weer gaan kijken wensen we jullie allemaal een geweldig en bovenal gezond 2022. Hopelijk gaan we afscheid nemen van C (dat is toch wel een wens) en dat we weer terug gaan naar het normaal.

Wat we ook heel graag zouden willen dat is weer naar normaal winterweer gaan. De afgelopen dagen is nou niet echt bepaald leuk geweest. Regen heeft er voor gezorgd dat er op veel pistes teveel regen is gevallen. Gisteren waren we op de Kitzsteinhorn (Kaprun) daar konden we merken dat de vloeibare neerslag zelfs de toppen heeft aangeraakt.

Grote vraag is: Gaat het weer kouder worden en komt er sneeuwval?

Maar vandaag (nieuwjaarsdag) is het gewoon weer ongewoon warm voor de tijd van het jaar. De temperaturen lopen op naar waarden die liggen tussen de 6 en 16 graden (16 graden in het oosten en zuidoosten) Op  2000 meter is het 4 tot 9 graden van oost naar west. Het westen en zuiden van Oostenrijk krijgen veel zonuren. Aanzienlijk minder zon is er in gebied van Oberösterreich tot Noord Burgenland.

In sommige regio’s kan het tot in de middag bewolkt blijven. Hier en daar kunnen er een paar regendruppels vallen. Daarnaast waait er de hele dag een stevige wind uit het westen tot noordwesten in het oosten.

Zondag is het nog steeds erg mild.

De temperaturen lopen weer op naar 6 tot 16 graden, het warmst wordt het op hoogtes tussen 600 en 1000m. Op 2000 meter is het in de middag 8 graden. Bijna overal is het soms bewolkt. Er kan zeker in een aantal regio’s mist ontstaan in de dalen.

Aanvankelijk is hij echte mist en hoge mist over een aantal regio’s.

Komt er sneeuw? Maandag ligt de sneeuwgrens op 1500 meter. Dinsdag kan er neerslag vallen en vanaf 1000 meter is dat met sneeuw en op woensdag kunnen we weer sneeuw verwachten in de dalen. Welke hoeveelheden dit zijn, daar kijken we morgen weer naar.

Weer Oostenrijk 1 januari 2022

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×