Mild met sneeuw en regen

Schladming Planai

Mild met sneeuw en regen en zo zullen de komende dagen er kort samengevat uit komen te zien met een gemiddelde sneeuwgrens van 1000 meter.

Dat het mild wordt is vandaag een beetje te merken met een maximum tussen de -1 en +8 graden. Het is overwegend bewolkt en aan de noordkant van de Alpen van Vorarlberg tot Oberösterreich sneeuwval en regen die steeds intenser wordt. De sneeuwgrens loopt op van 400 tot 1600 meter, met op 2000 meter een middagtemperatuur van -5 in het oosten tot 0 graden in het westen. In de namiddag zal de neerslag vanuit het westen intensiveren door het passeren van een nieuwe storing. Deze storing breidt zich uit richting het oosten waar de kans op zon aanwezig is.

Sneeuwval 28-01-2021 15.18Sneeuwval 28-01-2021 15.18

Mogelijke sneeuwval vandaag

Morgen wordt het een paar graden warmer dankzij het passeren van een warmtefront, het ZAMG waarschuwt voor overstromingsgevaar in het laagland en extreem gevaar voor lawines in de bergen. Het front brengt veel regen en sneeuw met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1500 meter waarbij de middagtemperatuur oploopt naar 2 tot 11 graden. Op 2000 meter ligt dit tussen de -4 en 0 graden.

Weekend

Het weekend zal mild beginnen en het koelt af op zondag. Zaterdag is het ten zuiden van de Alpen overwegend zonnig elders kan het gaan regenen met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1300 meter. In de namiddag komt er verkoeling maar toch zal het tussen de 4 en 11 graden gaan worden.

Zondag koeler met in het westen en langs de noordkant van de Alpen bewolking waaruit sneeuw kan vallen. De sneeuwgrens ligt tussen de 500 en 1000 meter. In het zuiden en zuidoosten blijft het droog met afwisselend bewolkt en zon. Maximum zal tussen de -2 en 7 graden liggen.

Saalbach 850 hPa plus neerslagHoe het in en na het weekend eruit gaat zien morgen meer in ons weerbericht. De pluim hierboven van Saalbach laat zien dat het op ca. 1500 meter wat aan de warme kant is.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht