Milde en zonnige 1e vakantieweek


Milde en zonnige 1e vakantieweek

De 1e vakantieweek verloopt tot nu toe mild, zo steeg gisteren de temperatuur in Oostenrijk lokaal naar 18 graden. Lentetemperaturen en dat tijdens Kerstmis. Ook de rest van de week blijft mild maar vaak wel met zonnig weer. Tijdens het weekend volgt mogelijk kouder weer met zelfs sneeuwkansjes.

Vandaag trekken opnieuw velden met wat hoge maar dunne bewolking over, tussen deze velden schijnt de zon uitbundig. Door de aanhoudende westenwind is het nog altijd mild, maar wel minder mild dan de voorgaande dagen. Op 1500 meter ligt het kwik rond 3 graden (gisteren was dit 8 graden). Net ten noorden van de Alpen komt dikkere bewolking voor, hier is een spatje regen mogelijk (bijvoorbeeld in Salzburg).

Morgen volgt een zonovergoten dag, de lucht is een stuk blauwer en de zon heeft meer ruimte. Tijdens de ochtenduren kan het op alle hoogtes rond of iets onder het vriespunt zijn. In de loop van de dag trekt de zuidwestenwind weer iets aan en stijgt de temperatuur. Op 1500 meter is het veelal 5 tot 7 graden, tijdens de avonduren stroomt warmere lucht binnen. Dan is zelfs 10 graden op deze hoogte mogelijk.

Donderdag start volop zonnig met mooie blauwe luchten, maar tijdens de middag trekken velden met hoge dunne bewolking over. Het is onverminderd zacht met 8 graden op 1500 meter.

Vrijdag krijgt de zon weer meer ruimte, ook is de bovenlucht weer een fractie koeler. Op 1500 meter is het 3 graden boven nul.

Zaterdag raakt het bewolkt en volgt vanuit het noordwesten een storing. Tijdens de avond begint het te regenen en sneeuwen. Mogelijk zakt de sneeuwvalgrens tot in de dalen. Oudejaarsdag verloopt daardoor koud met een aantal sneeuwbuien. Voor details is het nog te vroeg.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×