Milde kerst met regen en veel wind

Milde kerst met regen en veel wind

Terwijl de winter huishoudt in Noord Amerika zitten wij hier in West Europa op een houtje te bijten. De winter is ver te zoeken. De stroming is westelijk tot zuidwestelijk en dat betekent in deze tijd van het jaar veelal warm en vochtig weer. Het is eerder herfst dan winter. En er komt voorlopig geen verandering in het weer. Het blijft te zacht en zo nu en dan komt er een regenbui over. De SVG komt nergens onder de 1500 meter.

ZATERDAG:

het is nat en ronduit zacht. Aan de noordkant van de Alpenboog regent het regelmatig. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1500 meter. De wind is stevig uit het westen en kan soms flink uithalen. De zuidelijk deelstaten blijven bewolkt maar droog. De temperatuur op 1500 meter ligt rond het vriespunt. In de meeste dalen ligt de temperatuur dik boven nul. Geen wintersportweer.

ZONDAG:

Op 1e kerstdag is het in de ochtend nog steeds bewolkt en regenachtig. De regen trekt echter weg richting het oosten. Het goede nieuws is dat de zon er in de middag doorheen komt. De temperatuur doet er echter ook een graadje bij. De temperatuur op 1500 meter stijgt richting de 10c en het vriespunt stijgt richting de 3000 meter. Schandalig warm gewoon voor deze tijd van het jaar. De wind neemt wel af dus het kan in de middag nog aangenaam worden.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag is het naar het nu uitziet in de ochtend behoorlijk zonnig. Er drijven wel wat wolkenvelden over maar het blijft droog. Het blijft mild met temperaturen die richting de 10c gaan. In de middag draait de wind naar het noordwesten en komen er wolkenvelden opzetten. Dat is de voorbode voor iets koelere lucht. In de nacht naar dinsdag kan er dan een laagje sneeuw gaan vallen. De sneeuwvalgrens ligt ergens rond de 1000 meter.  Dinsdag overdag neemt de sneeuw alweer af en wordt er wederom zachtere lucht uit het westen aangevoerd. Een zwakke rug van hogedruk wordt boven de Alpen geplaatst. Woensdag is het dan weer zonnig.

Helaas geen fijne berichten. Toch wens ik iedereen een hele fijne kerst en een fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...