Milder met meer zon

Milder met meer zon

Vanaf vandaag tappen we uit een ander vaatje in Oostenrijk, het stromingspatroon is op de kop gegaan en milder weer is opkomst! Waar we de afgelopen weken vooral met diepvries temperaturen en noordelijke winden te maken hadden, draait vandaag de wind naar het zuidwesten. Milde oceaanlucht bereikt Oostenrijk, maar gelukkig is het vanaf morgen wel vrij zonnig.

Vanmorgen starten we met wolkenvelden, lokaal mist en temperaturen overal nog onder nul. Vanmiddag steekt er in de bergen voorzichtig een zuidwest föhn op en op de hoogtes tussen de 1000 en 1500 meter komt het kwik voorzichtig boven nul. Ook in dalen waar een inversie (bij. Inntal) niet stand kan houden gaat het vanmiddag enkele graden dooien. In beschutte dalen en boven de 1500 meter blijft het gelukkig wel vriezen en blijft de poederlaag vandaag nog intact.

Morgen wordt dat toch al wel anders als de vorstgrens in combinatie met föhn en veel zon stijgt naar 2200 meter. Het is even geleden dat zulke zachte lucht de Oostenrijkse Alpen aandeed. Maar door het zonnige heldere weer in combinatie met lage dauwpunten zal de sneeuw niet enorm hard smelten. Ook waait de föhn wind niet enorm hard. Kortom perfect wintersportweer, en tijdens de middag opzoek naar een mooi bankje in de zon om er even van te kunnen genieten.

Ook donderdag volgt nog een zonnig en milde dag, de vorstgrens stijgt nog een klein beetje verder naar 2300 meter. Vrijdag volgt dan langzaam een overgang naar weer iets kouder weer. Het weekend lijkt nieuwe sneeuwval tot in de dalen te brengen. Ook na het weekend blijft het nog koel, maar zachte oceaanlucht ligt wel de op de loer. Van tijd tot tijd lijkt er veel neerslag te vallen, de vraag is nog even in welke vorm en tot welke hoogte.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oodtenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht