Minder mooi met buien vandaag

Kitzbuheler horn gistermiddag, prachtig zomerweer!

Minder mooi met buien vandaag

Gisteren was het prachtig zomerweer in Oostenrijk. Vrijwel overal scheen de zon van opkomst tot ondergang flink en met tropische temperaturen was het zwembadweer. Maar vandaag is het minder mooi met enkele regen- en onweersbuien. Deze buien vallen deze ochtend al in het westen van Oostenrijk.


Vanmorgen overheerst de bewolking in Tirol en Vorarlberg. Uit deze bewolking valt af en toe al een regenbui, lokaal met een klap onweer. Deze bewolking met enkele buien trekt in de loop van de ochtend richting het oosten naar oa het Salzburgerland. Tegelijkertijd wordt het dan enige tijd droger, maar vanmiddag ontstaan ook nieuwe stapelwolken. Deze stapelwolken groeien vanmiddag uiteindelijk door tot enkele stevige regen- en onweersbuien. Hierbij zijn de lokale verschillen tussen sommige dalen groot. Kortom wil je weten of het droog blijft? Hou vanmiddag de radar goed in de gaten. Voor de zwaarste buien uit weet het kwik nog te stijgen naar 26 graden in Vorarlberg tot 30 in Wenen. Ook voelt het wat drukkend aan door de hogere luchtvochtigheid. Het is dus vandaag even wat minder mooi.

Vanavond valt er eerst nog een bui, maar als de zon onder is wordt het overal droog. De nacht verloopt helder en doordat er voldoende vocht aanwezig is kan er wat mist of nevel ontstaan.

Morgen beginnen we met veel zon. Maar in sommige dalen komt ook wat mist of nevel voor, waardoor de dag minder mooi begint. Toch lost de mist en nevel snel op. De rest van de dag verloopt vrij zonnig met slechts wat hoge wolkenvelden. Opnieuw zien we snel stijgende temperaturen, het wordt uiteindelijk tropisch warm op de meeste plaatsen.


Woensdag is het opnieuw zonnig en warm zomerweer. Ook nu stijgt de temperatuur hard, op sommige plaatsen kan het zelfs 35 graden worden. Maar halverwege de middag trekt een front het westen van Oostenrijk binnen. Hierdoor eindigt de dag met enkele stevige regen- en onweersbuien.

De buien van woensdagnamiddag en avond zijn de voorbode van minder mooi weer. Donderdag is het zwoel warm en ligt er een front over Oostenrijk. Dit front zorgt voor de vorming van enkele stevige regen- en onweersbuien. Ook de rest van de week blijft het minder mooi met buien en lagere temperaturen. De zomer maakt een duidelijke pauze.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Int2sportbrand banner januari 22 Groot

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...