Een minder mooie zondag in Oostenrijk

Vandaag volgt een minder mooie dag, maar gisteren was het kaiserwetter zoals hier in Stubai

Een minder mooie zondag in Oostenrijk

Gisteren leek het wel eind april, op veel plaatsen steeg het kwik naar ruim 20 graden. Ook in de bergen was het mild met een vorstgrens die boven de 3000 meter uitkwam. Toch waren de hogere skipistes nog erg goed. Vandaag hebben we tijdelijk een minder mooie dag te pakken.


Vanmorgen ligt een storing over het westen van Oostenrijk. Het is hier wisselend bewolkt en vanuit Zwitserland volgen regenbuien. Vooral de ochtend verloopt op veel plaatsen nog wel droog, maar in de middag trekken deze buien van west naar oost over. Ook ontstaan er in de onstabielere lucht nieuwe buien, lokaal met een klap onweer of wat hagel. Het langst droog blijft het in Karinthië. De middagtemperatuur op deze iets minder mooie dag ligt tussen de 11 en 17 graden. Lokaal kan het nog 18 in het zuidoosten worden. De sneeuwgrens ligt veelal rond of boven de 2000 meter.

Vanavond vallen er overal enkele regenbuien, sneeuw valt er vanaf 1700 meter. In de loop van de nacht wordt het voorzichtig droger.

Morgenochtend kan er in het oosten en noordoosten nog een laatste regenbui vallen. Maar vanuit het westen volgen meer opklaringen. Uiteindelijk verloopt de middag prima met een mix van wolkenvelden en zon. Het is een tikkeltje minder zacht bij een vorstgrens die rond de 2100 meter ligt.


De dagen erna gaat de zon vaak uitbundig schijnen. Ook is het uitgesproken mild met elke dag maximumtemperaturen in de 20 graden. Op woensdag maar ook vrijdag is een regenbui mogelijk in de noordelijke deelstaten. Maar na een minder mooie zondag volgen er toch een aantal prachtige dagen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...