Minder verkeer door Kufstein dankzij Verkeerslicht

Minder verkeer door Kufstein dankzij Verkeerslicht Kufstein

© Herbert Koffou

We hebben er al eens eerder over bericht. Er werd een verkeerslicht geplaatst in Kufstein om minder verkeer toe te laten. Doel was dat juist de automobilist toch gewoon op de Autobahn bleef en dat het voor de Kufsteiners wat normaler zou lopen, want die staan namelijk de hele dag in de file. Je kunt dit HIER nog eens nalezen.

Ondanks berichten van nog steeds vele files in Kufstein komen nu toch cijfers naar buiten dat er minder verkeer door de straten loopt in de weekenden.

Op alle zaterdagen van afgelopen december tot en met februari 2017 gingen er 11 procent minder auto?s door de straten van Kufstein. Op de zondagen is dit cijfer 10 procent.

Bij de Innbrücke in Kufstein zijn metingen gedaan en op zaterdag 17.995 en op zondag 16.566 minder auto?s.

Overigens maken wij er geen geheim van dat we altijd door de binnenstad van Kufstein rijden. Lees hiervoor onze TIP nog eens.

Zeker op de terugweg richting Duitsland hebben in de periode december 2016- februari 2017 weer behoorlijke files gestaan. Onze route juist door Kufstein heeft altijd gewerkt. Je kon echt zo doorrijden. Maar op een zaterdag nooit geprobeerd en wellicht wel onbruikbaar. Maar op de zondagmiddag een aanrader. Geen enkel probleem. Op de grensweg bij Kiefersfelden 1 keer niet door kunnen rijden. Er was maar zo een grenscontrole (vertragingstijd 1 minuut) ? of dit ook allemaal zo blijft? Wie weet wil men in de toekomst voor dieselauto?s aparte vignetten in het leven roepen.

We houden het voor jullie in de gaten.

Tiroler Zeitung

Vignet 2016 2017

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×