Minister van Toerisme wil winterseizoen door met de 2G regel

Oostenrijkse Vlag

Minister van Toerisme wil winterseizoen door met de 2G regel

Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) wil het winterseizoen met de 2G-regel zo goed mogelijk opvangen en de bedrijven open houden, ondanks “extreem zorgwekkende voorspellingen” over de omikron-variant van het coronavirus.

Ze beloofde verdere steun aan de bedrijven, die vragen ​​om meer voorspelbaarheid, maar dat onzekerheden door de pandemie helaas onvermijdelijk zijn.

“Extreem moeilijk om aan alle eisen te voldoen”

Köstinger begrijpt de kritiek en het ongenoegen vanuit de horeca dat de overheid komt met regels en voorschriften waarbij er te weinig tijd is om hierop te anticiperen. “Het is ontzettend moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Maar helaas zitten we midden in een pandemie, die in veel opzichten net zo onvoorspelbaar is als de uitvoering van maatregelen.”

Economische hulp blijft voorlopig bestaan

Over de avondklok hoopt Köstinger “dat het heel snel wordt versoepeld”. De boekingssituatie voor februari is “best goed”. Economische hulp, die in eerste instantie loopt tot eind maart, blijft indien nodig van kracht.

“Dit huidige systeem blijft zeker bestaan ​​en wordt altijd aangepast aan de situatie.” In de horeca is tot nu toe 4,2 miljard euro uitgekeerd aan 37.000 bedrijven, aldus Köstinger.

Laten we ervan uitgaan dat het wintersportseizoen “gewoon” doorloopt, we bedoelen hiermee dat de liften draaien en dat de gastronomie te bezoeken is en blijft. Helaas hoort hier ook nog steeds de 2G regel bij. Voor de Nederlanders geldt daarbij ook nog dat er een negatieve PCR test moet worden meegebracht als je het land in wilt reizen. Deze negatieve PCR test heb je uitsluitend nodig bij het inreizen, niet als je bv een liftpas wilt komen. Dat is nog al eens een veel voorkomende vraag.

Bron: ORF

Kaprun Kitzsteinhorn

In2sportbrands Winter banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...