Modderstromen bij de Brennerautobahn

Brennerautobahn Modderstroom

Sinds vanochtend 10 uur is de Brennerautobahn weer dicht gegaan. Gisteren gebeurde dit ook na wat modderstromen.  Maar rond 13 uur is weer het sein veilig afgegeven.

De aanhoudende regen op zondag heeft er voor gezorgd dat er heel veel modderstromen waren in Südtirol en Tirol. Op zondag ging de Brenner Autobahn in beide richtingen dicht en dat is op maandagochtend  weer herhaald. Ook in het Zillertal, Tuxertal en Valsertal was het prijs. Ook komen er steeds meer vervelende berichten vanuit Karinthië 🙁

Door het sluiten van de Brennerautobahn moest je een heel eind omrijden via of de Felberntauern of Reschenpass. De Brennerautobahn is zojuist weer open gegaan in beide richtingen. Wel is het zo dat er maar 1 rijbaan te berijden is. Hou rekening met langzaam rijdend tot stil staand verkeer.

Een omvangrijk neerslaggebied zit nog steeds in deze regio en dat geldt eigenlijk voor de gehele zuidkant van Oostenrijk.

Weer Radarbeelden 29 okt 2018

Ook in het Valsertal is de weg noch niet open. In het Zillertal zijn er zondag  een aantal modderstromen geweest. Bij Finkenberg was de weg ook een tijd dicht. Één auto is daar ook “gepakt”door een modderstroom. Gelukkig is niemand gewond geraakt.. De Hintertuxer Gletscher zou ook weer bereikbaar zijn.

Voorlopig blijft er vandaag nog neerslag vallen…. Met een erg hoge sneeuwgrens zijn de problemen nog zeker niet weg.

HIER kun je ook een video bekijken….

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...