Modderstromen en steenslag na regenval

Archief foto en louter ter illustratie

Modderstromen en steenslag na regenval

Het is behoorlijk regenachtig geweest de afgelopen dag en valt er dan veel dan weet je dat er kansen zijn op modderstromen en steenslag.

Modderstromen en vallende stenen hebben het verkeer op de wegen in Tirol woensdag gedeeltelijk verstoord. De Reschenstrasse was enkele uren gesloten vanwege vallende stenen. In het Pitztal was de Jerzener Landesstraße niet begaanbaar vanwege een modderstroom.

Veel neerslag, dooi en koude nachten, volgens staatsgeoloog Werner Thöny had deze mix ervoor kunnen zorgen dat rotsen afbraken en op de weg vielen tijdens de rotsval aan de Reschenstrasse bij Nauders in het Landeck-district.

Na een verkenningsvlucht ondanks dichte mist kon de geoloog de weg weer vrijgeven. Vanaf 13.00 uur was het weer bereikbaar en was Nauders weer via Tirol te bereiken.

Wegversperring ook in het Pitztal

In het Pitztal zag het er anders uit. Rond 05.30 uur brak in de gemeente Arzl een modderstroom uit op de Jerzener Landesstraße in het district Imst. Dat was een uitdaging voor de hulpdiensten. Door de natte hellingen bleef er continue wat stromen. De werkzaamheden zijn voorlopig stop gezet. De wegversperring blijft tot nader order van kracht.

Het verkeer wordt omgeleid via de Pitztalstrasse. De rijksgeoloog beslist woensdagmiddag of en wanneer de weg weer open kan. Volgens staatsgeologen waren er nog meer kleinschalige aardverschuivingen en steenslag, vooral in het Oberland en Sellrain.

Of dit weertype gaat veranderen? Kijk daarvoor morgenochtend om 8 uur op FANtastischoostenrijk.nl dan staat er weer een fonkelnieuw weerbericht klaar.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×