Modderstroom Heftig onweer in het Pitztal

Pitztal Modderstroom

Vandaag was het weer een heerlijke dag in de omgeving waar wij zitten en dat is in het Brixental. Vandaag zijn we live op facebook gegaan en dan kun je zien hoe het weer was. Dat was op de berg (1800 meter) en de temperatuur in het dal geweldig.

Dagelijks brengt onze weerman Jeroen het weerbericht en daar wordt gewaarschuwd voor onweersbuien. We weten natuurlijk wel dat deze onweersbuien echt niet overal vallen. Maar op een beperkt aantal plaatsen valt er dan toch een bui al is dat beperkt en dat juichen we ook toe.

Vanavond is het in het westen van Oostenrijk toch even mis gegaan in de omgeving van het Pitztal. Daar kwam toch een modderstroom naar beneden.

De Pitztal Landesstrasse in de gemeente St Leonhard was het even bar en boos. Drie auto’s stonden geparkeerd en werden door de modder en rotsen zwaar beschadigd. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt. De weg was volledig afgesloten bij Neurur. Ook de verbinding met de dorpen die lager liggen was niet meer toegankelijk.

Tot laat in de avond waren de brandweerkorpsen bezig om de zaak weer op te ruimen. Hoelang de weg nog gesloten blijft is niet te zeggen.

Bron Tiroler Tageszeitung

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...