Modderstroom legt de Stubaitalbahn stil

Modderstroom Stubaital

Modderstroom in combinatie met stenen legt bij Telfes de Stubaitalbahn stil. Er gaan ook berichten dat dit gebied die de Stubaitalbahn rijdt voorlopig afgesloten moet blijven.

De intensieve neerslag van de afgelopen dagen heeft er voor gezorgd dat er telkens weer modderstromen zijn. Bij Telfes ging het gisteren dus mis. Een geoloog uit Tirol heeft al aangegeven dat het parcours bij Telfes voorlopig even dicht moet blijven. Het spoor is zelf onbeschadigd gebleven maar meer de berg waarvan de modderstroom vandaan komt dient nader onderzocht te worden.

Vanaf Innsbruck is deze trein nog wel te nemen tot de Telfer Wiesen. Vanaf dit punt staan er bussen klaar om vervolgens gebracht te worden naar Fulpmes.

Laten we hopen dat de situatie snel verbeterd. Maar nu we het toch over deze trein hebben…het is erg leuk om hiermee te reizen.

Stubaitalbahn

We noemen het een trein maar beter is het om dit vervoersmiddel een tram te noemen. Vanaf 1904 is er al een tram op dir parcours. Het spoor is 18,16 kilometer lang.

De hele rit duurt circa een uur en je hebt FANtastisch uitzicht op de Stubaier Alpen, de Europabrug, de Sill kloof, het Wipptal en natuurlijk Innsbruck. Vanuit Fulpmes rijd je eerst door een mooi bos om vervolgens langs de volgende plaatsten te gaan: Telfes, Kreith, Raitis, Mutters en vanuit Natters kom je in Innsbruck terecht.

Deze rit is echt schitterend en als je in de buurt bent…is dit toch een aanrader.

Link Tiroler Tageszeitung  Stubaitalbahn 

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht