Moeder en kind vallen uit stoeltjeslift

Kitzbüheler Horn De gloednieuwe stoeltjeslift Brunelle

Illustratieve foto

Moeder en kind vallen uit stoeltjeslift

Vrijdagochtend gleed bij de stoeltjeslift Lärchwald in Schwendau (district Schwaz en vlakbij Mayrhofen, Zillertal) een “stoeltje” van een gezin van drie personen achteruit (raakte los uit de verankering aan de kabel) en kwam in botsing met een leeg “stoeltje” dat volgde. De moeder en het kind vielen naar beneden en raakten gewond, net als de vader.

De 38-jarige moeder en het elfjarige kind vielen acht tot tien meter van een steile helling. De vrouw raakte gewond aan haar bekken en rug en kreeg eerste hulp van kabelbaanmedewerkers. Het kind en de vader raakten lichtgewond, aldus de politie. Alle drie werden per reddingshelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

Reden ongeval onduidelijk

Het kabelbaanbedrijf zei dat het nog niet duidelijk is waarom de stoel naar achteren gleed. Van het ongeval werd aangifte gedaan bij de politie en de kabelbaanautoriteit. Zij moeten de oorzaak van het ongeval vaststellen. De vierzits-stoeltjeslift is meteen stopgezet.

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×