Moeten skigebieden open blijven?

Goldeck Bergbahnen

Moeten skigebieden open blijven? Hierover wordt nu al weken gediscussieerd, ook  viroloog Dorothee von Laer kreeg deze vraag.

Er is een tweestrijd gaande tussen het oosten en het westen, de grote vraag is, moeten de skigebieden sluiten of niet? De discussie is al weken gaande tussen Wenen en Tirol (mogelijk ook andere regio’s zoals Salzburgerland), maar ook tussen de ÖVP en de Grünen die beiden aan de macht zijn in Tirol en in Wenen. Gouverneur van Tirol Günther Platter (ÖVP) wil juist dat de liften open blijven.

In een interview op ZIB2 werd aan viroloog Dorothee von Laer gevraagd moeten de skigebieden sluiten of niet. Mevrouw von Laer is van mening dat er een vermindering van het skiën moet zijn, ook wees zij op de wachtrijen bij de liften en de gesloten gondels. Het dragen van een FFP2-masker tijdens het skiën is volgens haar nutteloos als deze eenmaal doorweekt .

Nog geen beslissing

Er is nog geen beslissing genomen over het einde van de huidige lockdown. Afgelopen maandag besprak de regering met experts over de huidige status waaronder waaronder Dorothee von Laer. De viroloog van MedUni Innsbruck stelde vervolgens in ZIB2 dat niet specifiek was besproken hoe het vanaf 8 februari verder zou gaan.

Zelf is zij geen voorstander van het aanscherpen van de lockdown met nieuwe maatregelen, wel is zij voorstander van het verminderen van de ski-activiteiten aldus in een interview met Armin Wolf op ZIB2. Volgens haar zijn gesloten gondels een potentieel risico en dat de maskers die gedurende langere periode gedragen wordt geen goede bescherming bieden als deze doorweekt zijn.

Het gehele interview is te zien op ZIB2, zie ook ons liveblog.

Bron: tt.com, orf.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...