Mölltaler gletsjer helaas een lawine dode te betreuren

Mölltaler Gletscher

© Mölltaler Gletscherbahnen archieffoto

Mölltaler gletsjer helaas een lawine dode te betreuren

Gisteren hebben we al een bericht geschreven over de lawine die af is gegaan in het skigebied van de Mölltaler Gletsjer. Het zou gaan om twee mannen waarvan er een al gered was maar de ander was nog spoorloos. Helaas is daar wat minder nieuws over te melden.

Dramatische taferelen op de Mölltaler gletsjer. Een man uit Tsjechië veroorzaakte een grote lawine. Hij werd meegenomen door de lawine en werd bedolven onder de sneeuw. Getuigen hebben hem uitgegraven en gereanimeerd. Alle hulp kwam echter te laat.

Zondag vroeg in de middag skiede een 51-jarige skiër uit Tsjechië door het dal buiten de piste  in het skigebied Mölltaler Gletsjer. Het veroorzaakte een lawine van ongeveer 150 meter breed en ongeveer 300 meter lang op een hoogte van ongeveer 2.700 meter en werd weggevaagd door de sneeuwmassa’s. De 51-jarige werd volledig begraven.

Getuigen die de lawine observeerden, groeven het begraven slachtoffer uit en voerden reanimatie uit totdat de reddingshelikopter RK 1 arriveerde, wat door het medische noodteam werd voortgezet, maar niet succesvol was. Omdat aanvankelijk niet kon worden uitgesloten dat er nog meer mensen begraven lagen, werd een zoekactie uitgevoerd. Dit werd geannuleerd na het doorzoeken van de lawinekegel en het feit dat er geen aangifte van vermissing was gedaan.

Grote operatie

36 leden van de bergreddingsteams Fragant, Mallnitz en Winklern werden ingezet met 6 lawine-zoekhonden, medewerkers van de bergbahn, 7 alpenpolitieagenten, 2 medische noodhelikopters en de politiehelikopter.

Bron: Meinbezirk.at

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×