Mölltaler Gletsjer in andere handen

Mölltaler gletsjer
Mölltaler gletsjer ©wintersport.nl

De Mölltaler Gletscher heeft een nieuwe eigenaar, het Sloveense Tatry Mountain Resorts heeft alle aandelen van de Schultz Group en voormalig CEO Hans Peter Haselsteiner overgenomen. Ook is Tatry Mountain Resorts eigenaar van de Ankogelbahn Mallnitz.

Voor hoeveel Tatry Mountain Resorts heeft betaald is niet bekend gemaakt. De voormalige eigenaren zijn erg druk met projecten in het Oost-Tirol. Hierdoor was er minder focus op de Mölltaler Gletsjer, de Schultz Group was sinds begin jaren 80 eigenaar.

Het is niet het eerste skigebied dat Tatry Mountain Resorts in haar portfolio heeft, maar ze zijn vooral in Oost Europa actief inclusief golfbanen, pretparken en hotels.

Toekomst

De toekomst zien men bij Tatry Mountain Resorts zonnig in, één van de grote plannen is de vervanging van de Eissee gondellift op de Mölltaler Gletsjer. Maar ook qua marketing wil men flink investeren: “Er zijn maar een paar gletsjergebieden in Oostenrijk en helaas staat Mölltaler Gletsjer niet bekend als één van de beste”, aldus Andrej Arendas, CCO van Tatry.

Ook wil men de parkeergelegenheid en het aanbod van restaurant op de Ankogel verbeteren. Hoe alles eruit zal komen te zien zal de komende maanden bekend worden gemaakt.

Bron.

pistekaart Mölltaler gletscher

Mölltaler Gletscher

Dit gletsjer skigebied behoort tot één van de sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk, met een maximale hoogte van 3.122 meter. Het gebied ligt in Karinthië waar vanaf 20 juni 2019 het zomerseizoen start. Er kan geskied worden van 20 juni 2019 tot 10 mei 2020.

Skiën kan op de 17 km aan pistes die op de gletsjer liggen, en heel druk zoals gebieden in b.v. Tirol en het Salzburgerland is het niet. Vlakbij de gletsjer ligt de Ankogel, hier kan men in de winter nog genieten op 13 km pistes, maar is niet echt bedoeld voor de beginnende skiër. Hier vind je vooral rode en zwarte pistes.

Meer informatie.

Schultz Group

De Schultz Group is geen onbekende, ze zijn het grootste particuliere kabelbaan bedrijf in Oostenrijk en hebben ervaring met o.a. de verbinding tussen Hochzillertal en Hochfügen maar ook  Großglockner Resort.

Meer informatie.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...