Mölltaler Gletsjer, Linda ging op bezoek VIDEO

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer, Linda ging op bezoek VIDEO

Nu we richting de zomer gaan gene we ook aandacht aan een bericht uit het verleden. Linda was van plan op een warme dag de koelte op te gaan zoeken op de Mölltaler Gletsjer. Vier jaar geleden was ik er al een keer in de winter om te skiën dus heel leuk om nu een keer terug te keren in de zomer.

Met de Kärnten Card kun je gratis omhoog met het treintje en daarna de gondel tot het Panorama restaurant Eissee op 2800 meter. De trein gaat elk kwartier en doet er ongeveer 10 minuten over.

Mölltaler Gletsjer trein

Wil je vanaf het restaurant nog door naar de Gipfel op 3.122 meter met de stoeltjeslift dan kost dat 15 euro p.p. extra en kaartjes zijn verkrijgbaar in het Panorama restaurant.

Wij vonden dit zeker de moeite waard dus na een korte wandeling omlaag kun je dan met de stoeltjeslift naar het hoogste punt. Vandaar uit kun je nog wat hoger klimmen en heb je een fantastisch uitzicht over de gletsjer richting o.a. de Grossglockner en aan de andere kant richting Sport Gastein. Je kunt ook nog naar 2 verschillende kruizen klimmen maar dat gaat over wat smalle richels waar je wel wat op moet passen. Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees dus.

Mölltaler Gletsjer

Hier boven starten ook nog 2 pistes die nog geopend waren. Er waren vooral wat snowboarders en wat skiteams bezig maar voor goede sneeuwkwaliteit was het wel te warm.

Na de stoeltjeslift weer naar beneden te hebben genomen klim je in ongeveer 10 minuten weer omhoog naar het Panorma restaurant. Vanuit daar starten ook diverse wandelroutes o.a. naar de Duisburger Hütte waar je op een prachtig punt kunt pauzeren tot je weer verder afdaalt naar het treinstation.  Ook kun je nog richting de diverse meren wandelen of naar het Weissee Haus. Ook bestaat er de mogelijkheid om helemaal naar het dal af te dalen.

Na een heerlijk zonnige dag waar we ook veel andere Nederlanders hebben getroffen zijn wij weer met de trein naar beneden afgedaald.

Misschien toch komende winter nog maar een keertje weer terug naar de Mölltaler Gletsjer om een rondje te skiën..

Mölltaler Gletsjer

Linda bedankt voor je bijdrage en hieronder nog een video vanaf de top!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...