Mölltaler Gletsjer vrouw valt van Baumbachspitze

Helicopter Helikopter
Archiefbeeld

Mölltaler Gletsjer. Het maken van een foto op de  top van de Baumbachspitze verliep niet helemaal zoals een 29-jarige Roemeense vrouw had gehoopt. Tijdens het maken van een foto gleed de vrouw uit en viel ongeveer 200 meter naar beneden.

De 29-jarige vrouw was samen met haar man op reis waar de twee wat foto’s wilden maken. Op de top van de berg (3.150 meter) gebeurde het ongeluk. Voor de perfect picture klommen beide naar de top van de Baumbachspitze. De top van de Baumbachspitze op de Mölltaler Gletsjer ligt op op 3.150 meter en was behoorlijk ijzig en daardoor gleed de vrouw uit. Na de val probeerde ze te vergeefs houvast te vinden, gelukkig raakte zij bij de val slechts lichtgewond.

Redding

De reddingsdiensten werden onmiddellijk door haar vriend op de hoogte gebracht, een helikopter wist de vrouw te redden door een touw met een reddingsmedewerker te laten zakken. Na de redding werd zij naar het ziekenhuis van Lienz gevlogen.

„Die C7-Crew konnte die glücklicherweise nicht allzu schwer verletzte Frau mittels Tau bergen und zum Zwischenlandeplatz fliegen“, de ÖAMTC-vluchtreddingsdienst.

Wat de exacte verwondingen zijn is niet bekend gemaakt.

Bron: Krone.at

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...