Mölltaler Gletsjer en Arjan de Wolff was er bij

 

Mölltaler Gletsjer en Arjan de Wolff was er bij

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer en Arjan de Wolff was er bij, Arjan heeft recentelijk nog een bijdrage geleverd en dat was op de Kitzsteinhorn in juli 2016. Dit keer was hij op de Mölltaler Gletsjer te vinden. De Mölltaler Gletsjer maakt vanaf komend seizoen ook deel uit van de Kitzbüheleralpen Allstarcard en de Salzburg Superski Card.

We kregen het volgende van Arjan door mbt de omstandigheden.

Vandaag even snel de Mölltaler Gletsjer bekeken. Deze ligt er een stuk beter bij dan de Kitsteinhorn afgelopen juli. De linker blauwe piste in het begin goed en halverwege is heel veel gletsjerijs waardoor lekker skiën er eigenlijk niet inzit. De rechter blauwe route ligt er op zich prima bij maar met een middagtemperatuur van 12 graden is de sneeuw al snel behoorlijk pap. Advies is dan ook om met de eerste lift van 8 uur omhoog te gaan en te skiën tot een uur of twaalf. Ook op de Mölltaler Gletsjer doen ze tegenwoordig aan sneeuwfarming, grote hoeveelheden sneeuw worden opgeslagen en afgedekt met zeilen. Deze sneeuw wordt waarschijnlijk ingezet voor slechte stukken te bewerken of te bewaren voor een nieuwe ondergrond voor het komende skiseizoen.

Deze gletsjer is ook zomers leuk om te bezoeken. De avontuurlijke slingerweg omhoog met links een aantal behoorlijke watervallen.
Mensen met een Karinthië kaart kunnen zelfs gratis omhoog. De eerste lift is een soort metro geboord door de rots. Het is een rit van 8 minuten met een lengte van ongeveer 4,5 kilometer. Daar aangelopen kun je lekker wandelen, een oude goudmijn bekijken, wat drinken en uitzicht op een smeltwatermeer. De koeien lopen er vrij rond.

Het tweede traject bereik je met een gondellift. Deze lift brengt je naar de voet van de gletsjer, prachtig uitzicht met heel veel hoge bergtoppen. Ook zijn er daarboven wandelpaden, berghutten en een groot restaurant met gratis WiFi ?

En de groeten, Arjan de Wolff

Wij danken Arjan weer voor zijn bijdrage.

728x90-Bizztravel

 

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht