Mölltaler Gletsjer en Arjan de Wolff was er bij

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer en Arjan de Wolff was er bij, Arjan heeft recentelijk nog een bijdrage geleverd en dat was op de Kitzsteinhorn in juli 2016. Dit keer was hij op de Mölltaler Gletsjer te vinden. De Mölltaler Gletsjer maakt vanaf komend seizoen ook deel uit van de Kitzbüheleralpen Allstarcard en de Salzburg Superski Card.

We kregen het volgende van Arjan door mbt de omstandigheden.

Vandaag even snel de Mölltaler Gletsjer bekeken. Deze ligt er een stuk beter bij dan de Kitsteinhorn afgelopen juli. De linker blauwe piste in het begin goed en halverwege is heel veel gletsjerijs waardoor lekker skiën er eigenlijk niet inzit. De rechter blauwe route ligt er op zich prima bij maar met een middagtemperatuur van 12 graden is de sneeuw al snel behoorlijk pap. Advies is dan ook om met de eerste lift van 8 uur omhoog te gaan en te skiën tot een uur of twaalf. Ook op de Mölltaler Gletsjer doen ze tegenwoordig aan sneeuwfarming, grote hoeveelheden sneeuw worden opgeslagen en afgedekt met zeilen. Deze sneeuw wordt waarschijnlijk ingezet voor slechte stukken te bewerken of te bewaren voor een nieuwe ondergrond voor het komende skiseizoen.

Deze gletsjer is ook zomers leuk om te bezoeken. De avontuurlijke slingerweg omhoog met links een aantal behoorlijke watervallen.
Mensen met een Karinthië kaart kunnen zelfs gratis omhoog. De eerste lift is een soort metro geboord door de rots. Het is een rit van 8 minuten met een lengte van ongeveer 4,5 kilometer. Daar aangelopen kun je lekker wandelen, een oude goudmijn bekijken, wat drinken en uitzicht op een smeltwatermeer. De koeien lopen er vrij rond.

Het tweede traject bereik je met een gondellift. Deze lift brengt je naar de voet van de gletsjer, prachtig uitzicht met heel veel hoge bergtoppen. Ook zijn er daarboven wandelpaden, berghutten en een groot restaurant met gratis WiFi ?

En de groeten, Arjan de Wolff

Wij danken Arjan weer voor zijn bijdrage.

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Mölltaler Gletsjer

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet.

Push berichten FANtastisch Oostenrijk

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht