Mondmaskerplicht komt terug in Oostenrijk (FFP2)?

FANtastisch Oostrnijk CMP

Mondmaskerplicht komt terug in Oostenrijk (FFP2)?

De druk van de experts en ook het aantal besmettingen is groot geworden. Gisteren heeft minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) afstand genomen dat er geen verscherpingen zouden komen tijdens deze Omikron golf. Volgende week wordt de maskerplicht weer ingevoerd (“binnenshuis”) Ook moeten de quarantaineregels voor zieke mensen versoepeld worden zodat de operaties in de ziekenhuizen door kunnen gaan.

Amper 2 weken geleden was er ruimte voor grote versoepelingen en nu al wordt daar wat op aangepast. De voorspellingen zijn veranderd, betoogde Rauch vrijdag op een persconferentie. De komende twee weken blijven er hoge aantallen besmettingen in Oostenrijk, “50.000 plus per dag”.

Nu zie je in ziekenhuizen en verpleeghuizen dat operaties soms maar moeizaam vol te houden zijn, zei Rauch na gesprekken met ziekenhuisdirecteuren en de maatschappelijke raadsleden die verantwoordelijk zijn voor verpleeghuizen. Deze gesprekken vervulden hem met bezorgdheid, zei Rauch. Je ziet dat de intensive care-afdelingen niet overbelast zijn, maar de normale afdelingen zijn al druk. Het grote probleem is echter het gebrek aan personeel, dat ook te wijten is aan de quarantaineregels.

Extra maatregelen gaan waarschijnlijk as woensdag in

Daarom is er volgens Rauch op twee niveaus actie nodig: ten eerste wordt de verplichting om binnenshuis mondmasker te dragen opnieuw ingevoerd. Rauch benadrukte dat het zinvol is om waar mogelijk – bijvoorbeeld op het werk – een mondmasker te dragen, waar je ook bent. De wens voor strengere regelgeving kwamen uit Salzburg, Vorarlberg, Opper-Oostenrijk en Wenen. De minister deed een aanbeveling voor het thuiswerken.

Ten tweede moeten de quarantaineregels worden versoepeld. Zo moeten medewerkers in ziekenhuizen en andere zorginstellingen onder bepaalde voorwaarden met een mondkapje aan het werk gaan of moet de quarantaineperiode worden verkort.

Daartoe wordt in het weekend gewerkt aan een “zeer nauwkeurig geformuleerde regeling”, aldus Rauch. Hij hoopt dat het woensdag klaar zal zijn. Maandag start ook een nieuwe campagne om de vaccinatiecijfers te verhogen.

We zullen de details moeten afwachten maar het ziet er naar uit dat de FFP2 maskers ook weer gedragen moeten gaan worden in de skiliften/gondels.

Lees ook ons liveblog Corona.

Bron: ORF

E-bike Westendorf Schrandlhof

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Colada Sport2000 banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...