Mooi en warm weer komt er aan

Mooi en warm weer komt er aan. Het is nog even doorbijten maar mooi en warm weer komt er aan. Of dit ook na het weekend doorzet?

Vandaag is nog een dag waar je even door heen moet. Het blijft vrij fris en bewolkt waaruit het nodige aan neerslag zal gaan vallen. Ten noorden van de Alpen zal dankzij een sneeuwgrens dat ligt tussen de 900 tot 1300 meter gaan vallen als sneeuw.

In het zuiden en uiterste westen zal de zon zich nog laten zien. De wind is matig tot stevig en komt uit het noordwest tot noordoost . De maximumtemperaturen zullen vandaag tussen de 8 en 13 graden liggen.

Morgen begint met veel bewolking van waaruit in heel Oostenrijk het nodige aan neerslag zal gaan vallen. De neerslag zal tussen de 800 en 1200 meter vallen als sneeuw, in het oosten stijgt dit naar 2000 meter. De wind is matig tot krachtig vanuit het oosten draaiend naar het zuiden.

De hoogste temperaturen liggen tussen 6 graden in het zuidwesten en tot 17 a 18 graden in het Donaugebied en in het zuidoosten.

Weekend warmer?

Vrijdag is het in het zuiden bewolkt met lokaal wat neerslag, elders meer zon. In de loop van de dag zal ook het westen te maken krijgen met neerslag. De wind is matig tot zwak uit het oosten tot zuidoosten met een maximale temperatuur tussen de 13 en 19 graden.

Zaterdag meer zon en warmer met in de ochtend mist. Het blijft niet onbewolkt en er kan lokaal een bui vallen. Door de matige tot krachtige wind uit het zuidoosten tot zuidwesten zal het 15 tot wel 24 graden worden.

Zondag wordt het ongeveer net zo warm als de zaterdag met een maximum tussen de 15 en 22 graden. Het zal niet geheel onbewolkt zijn met name in het westen zal dit het geval zijn. Regen en onweer zijn niet uit te sluiten. In het oosten en zuidoosten blijft het overwegend zonnig. De wind is krachtig uit het westen tot zuiden.

Morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×