Wordt het ooit nog mooi lenteweer in Oostenrijk?

Edelweiss-spitze gisteren

Wordt het ooit nog mooi lenteweer in Oostenrijk?

Ook vandaag is van mooi lenteweer geen sprake in Oostenrijk. Met name in het westen sneeuwt het opnieuw tot in sommige dalen. Ondertussen ligt er in het hooggebergte een sneeuwlaag waar je u tegen zegt, zoals hierboven op de Edelweiss-spitze. Of het snel mooi lenteweer wordt lees je in dit weerbericht.


Vanmorgen ligt een band met aanhoudende sneeuwval (en onder de 1000/700 meter regen) over het westelijke deel van Oostenrijk. Met name in Vorarlberg en delen van Tirol sneeuwt het soms intensief door. In Vorarlberg blijft het de gehele dag flink sneeuwen, maar elders wordt het vanmiddag droger. Daarbij krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Enkel in Karinthië kan de zon iets beter doorbreken. In de dalen is het vanmiddag veelal boven nul, op 1500 meter is het net aan onder nul.

Vanavond verlaat de band met aanhoudende sneeuwval ook Vorarlberg. Vrijwel overal wordt het geruime tijd droog maar de bewolking houdt de overhand.

Morgenochtend is het overal droog maar bewolkt. Uit dikkere bewolking kan wat regen of sneeuw vanaf 1200 meter vallen. In de middag verandert er niet veel aan het weerbeeld. Maar in het oosten en noordoosten leeft de buiigheid op. Mogelijk kan een fellere bui rondom de Donau-regio vallen met onweer of wat hagel. De sneeuwgrens ligt vanmiddag tussen de 1100 en 1300 meter, in de dalen wordt het niet veel warmer dan een graad of 10.


Ook dinsdag is van mooi lenteweer nog geen sprake. Zo overheerst nog altijd de bewolking en is een bui mogelijk. Maar de sneeuwgrens stijgt wel naar 1600 meter.

Vanaf woensdag breekt vaker de zon door en stijgt de temperatuur in de westelijke deelstaten naar 14 tot 18 graden! Maar niet overal wordt het al warmer en iets zonniger, zo overheerst de bewolking nog altijd in Karinthië waar het maximaal 10 graden wordt. Ook de dagen daarna kan een mooiere dag ertussen zitten. Echter lijkt stabiel en mooi lenteweer nog niet opkomst te zijn.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×