Lange periode met mooi lenteweer opkomst

Goed nieuws! Niet alleen is het vandaag lenteachtig met 21 graden, volgende week krijgen we een serie prachtige voorjaarsdagen!

Vandaag starten we met flink wat ruimte voor de zon, daarbij stijgt de temperatuur pijlsnel naar hoge waardes. Rond het middaguur kan het al 17 tot 20 graden worden. Uiteindelijk wordt het in oa Steiermark 21 graden. Wel staat er een vrij krachtige tot harde wind in de bergen, die bij vlagen stormachtig is. Maar in de dalen waar minder wind staat is het genieten.

In de loop van de middag neemt vanuit Duitsland de bewolking toe op nadering van een front.

Uiteindelijk volgt vanavond en komende nacht een koufront vanuit het noordwesten. Het gaat enige uren regenen ofwel sneeuwen. In de loop van de nacht zakt de sneeuwgrens naar gemiddeld 1100 meter. Helaas vallen er geen al te grote hoeveelheden, het gaat slechts om enkele centimeters.

Morgenochtend trekt de regen weg en de middag verloopt overwegend droog. De zon kan nog eventjes kort doorbreken en de vorstgrens ligt rond de 1500 meter.

Zaterdag is het vooral bewolkt en uit de bewolking kan verspreid een beetje regen of sneeuw vallen. Daarbij is het een stuk frisser met een vorstgrens die overdag rond de 1200 meter ligt.

Zondag start een periode met prachtig weer. Voor zeker een 5-tal dagen krijgen we mooi lenteweer. De zon gaat overuren draaien.

De komst van een hogedrukgebied zorgt voor het prachtig weer. Al kan er in de loop van maandag of dinsdagochtend tijdelijk wat meer bewolking aanwezig zijn.


Dat wordt genieten van mooi lenteweer!

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...