Aanhoudend mooi en warm zomerweer

Zomer Bier Zon proost topfoto

Aanhoudend mooi en warm zomerweer

Het blijft aanhoudend mooi en warm zomerweer in Oostenrijk. Eigenlijk de hele komende week is het perfect weer. Het is niet uitgesproken heet zoals vorige week maar ook niet te koud. Kortom perfect voor de meeste buitenactiviteiten en óók het zwembad. Maar later deze week kan er ook een onweersbui vallen, met name vrijdag.

Vanmorgen schijnt in veel dalen de zon uitbundig. Maar in een enkel dal kan ook hochnebel of mist voorkomen. Dit lost vrij snel en gemakkelijk op, rond 10 of 11 uur schijnt vrijwel overal de zon alweer flink. Vanmiddag stijgt het kwik snel naar 27 graden in het oosten tot 29 of 30 graden in het westen. In de westelijke deelstaten blijft de zon ongehinderd schijnen maar in het oosten ontstaan ook enkele stapelwolken. Hierdoor kan de zon het soms moeilijk krijgen.


Morgen zien we weinig verandering in het weerbeeld en temperatuur. Opnieuw wordt het 27 tot 29 graden, in Vorarlberg 30 graden. Ook schijnt in het westen de zon weer uitbundig terwijl in het oosten stapelwolken ontstaan die het de zon soms moeilijk maken.

Donderdag houdt het mooie en warme zomerweer aan, op meer plaatsen schijnt de zon uitbundig. Aan de temperatuur verandert maar weinig, alleen de kans op een onweersbuitje aan het eind van de middag stijgt iets.

Vrijdagmiddag ontstaan er een paar onweersbuien

Vrijdag trekt een bel met vochtigere en onstabielere lucht over de Oostenrijkse Alpen. De dag start nog zonnig maar al snel ontstaan overal stapelwolken. Deze stapelwolken groeien uiteindelijk op veel plaatsen uit tot enkele regen- en onweersbuien. Tussen de buien door stijgt de temperatuur naar 25 tot 29 graden, door de hoge luchtvochtigheid voelt het soms drukkend aan.

Zaterdag en zondag blijft het mooi en warm zomerweer, al kan er zaterdag opnieuw een enkele onweersbui tot ontwikkeling komen. Zondag is de lucht weer stabieler en droger. Ook gaat de temperatuur dan iets in de lift, het wordt 30 graden of iets meer.

Na het weekend blijft het warm zomerweer, dagelijks stijgt de temperatuur naar waarden rond de 30 graden. Soms kan er een onweersbui vallen maar verregende dagen verwachten we nergens.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht