Mooi zomerweer in de maak

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Mooi en warm zomerweer is onderweg!

Mooi zomerweer in de maak

Hoewel het weerbeeld vandaag niet aan de zomer laat denken, is mooi zomerweer weldegelijk in de maak. Vanaf morgen is elke dag meer ruimte voor de zon een gaat de temperatuur de lift in.

Vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt van tijd tot tijd regen of een aantal buien. Aan de zuidkant, in Karinthië, komen ook droge perioden voor. Later kan ook elders de zon nog doorbreken, maar in Vorarlberg en Tirol zal de zon niet of nauwelijks te zien zijn. Het wordt met maximaal 12 tot 18 graden een gematigde dag.

Morgen knapt het weer al langzaam op. Vanuit het oosten trekken brede opklaringen Oostenrijk binnen. Zeker in de oostelijke deelstaten is de zon goed zichtbaar. In het westen komen nog wolkenvelden voor maar het blijft ook hier droog. Het wordt met 17 tot 22 graden alweer een stuk aangenamer.

Vrijdag schijnt overal de zon uitbundig, al kunnen ook stapelwolken ontstaan. Met maar weinig wind loopt het kwik op naar 18 tot 24 graden.

Tijdens het weekend worden weer zomerse waarden van 25 graden gehaald, en ook na het weekend blijft het warm zomerweer. Wel stijgt de kans op een zomerse onweersbui.

Jeroen Elferink

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×