Mooie dag voordat herfstachtig weer toeslaat

Grossglockner Hochalpenstrasse hoe lang blijft het nog groen en wanneer is alles weer wit??

Mooie dag voordat herfstachtig weer toeslaat

Het is inmiddels eind augustus, de laatste weken van de zomer van 2022 breken aan.

Vandaag is het nog zomers met maximum tussen de 22 en 28 graden. De dag begint met lokaal wat mist maar al gauw neemt de zon het over. Toch blijft het niet droog met name in het gebied van de westelijke en zuidwestelijke Alpentoppen neemt het risico op regen- en onweersbuien in de middag aanzienlijk toe met stapelwolken. In de rest van het land blijft het droog met een zwakke tot matige wind.

Morgen begint weer lokaal met mist maar ook de zon zal te zien zijn. Het wordt geen droge dag waarbij de kans op een regen- en onweersbuien in de middag toeneemt. In de oostelijke helft van het land blijft het grotendeels droog met bewolking wat richting de avond dikker wordt. Elders zal vanaf de middag de kans op een regen- en onweersbuien toenemen. Dit alles met een maximum temperatuur tussen de 17 en 24 graden.

Richting het weekend

De donderdag begint met bewolking waaruit het nodige aan neerslag kan gaan vallen. Het regent zwaar het gebied van Oost-Tirol en Karinthië, de Pinzgau en Lungau, het noorden van Stiermarken en het zuiden van Neder-Oostenrijk tot Wenen en het noorden van Burgenland. Maximum ligt tussen de 15 en 23 graden. Vrijdag is er nog steeds kans op neerslag aanwezig. In de ochtend met name in het oosten en zuidoosten en in de middag van Vorarlberg tot het westen van Boven-Stiermarken. Maximum ligt tussen de 16 en 25 graden.

Weekend een mix van zon en het nodige aan neerslag met een maximum die iets stijgt naar 20 tot 27 graden.

Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserverweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...