Mooie Hemelvaartsdag


Mooie Hemelvaartsdag

Na een paar wisselvallige dagen wordt het vandaag weer mooier weer.

Vanmorgen schijnt de zon, maar komen in Salzburgerland ook wolkenvelden voor. Uiteindelijk ontstaan ook enkele stapelwolken een zeer lokaal kan een bui tot ontwikkeling komen. Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Daarbij loopt het kwik op naar 18 tot 22 graden in de dalen, op 1500 meter is het ongeveer 9 graden. Kortom een mooie Hemelvaartsdag.

Vanavond lossen de stapelwolken op en de nacht verloopt helder. De wind valt weg en het wordt met 5 tot 10 graden een frisse nacht.

Morgen is de lucht lange tijd strakblauw. De aangevoerde lucht is warm, de maxima komen tussen 19 en 24 graden uit. Maar er ontstaan ook weer enkele stapelwolken en later trekken ook sluierwolken over het oosten van Oostenrijk.

Zaterdag lijkt het weerbeeld sterk op dat van vrijdag, alleen wordt het nog iets warmer. De temperatuur loopt op naar 25 graden in de laagste dalen. Zondag is het ook zomers warm, maar kan tijdens de namiddag een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×