Mooie vrijdag, koele zaterdag en sneeuw op de toppen

In het dal scheen de zon gisteren terwijl het in de bergen vooral bewolkt was

Mooie vrijdag, koele zaterdag en sneeuw op de toppen

Het belooft een mooie vrijdag te worden met op veel plaatsen veel ruimte voor de zon. Maar de zaterdag verloopt een stuk koeler met veel bewolking en soms een bui. Daarbij zakt de sneeuwgrens morgenochtend zelfs tijdelijk naar de 1700 meter!


Vanmorgen beginnen we met veel zon. Maar in sommige dalen komt ook wat nevel of hochnebel voor, gelukkig lost dit vrij snel op. Gedurende de ochtend ontstaan op de bergtoppen vriendelijke stapelwolken, ook tijdens de middag blijft het weerbeeld vriendelijk. Nergens raakt het echt volledig bewolkt zoals gisteren en de zon-liefhebbers onder ons komen goed aan hun zonuren. Kortom een mooie vrijdag met middagtemperaturen die oplopen naar prima waarden tussen de 23 en 26 graden. In het Karinthië wordt het zelfs 28 graden.

Een actief koufront trekt komende avond en nacht over

Vanavond raakt het vanuit Duitsland snel bewolkt en uiteindelijk volgt een koufront. Het gaat enige tijd regenen langs de noordkant en vooral in de nachtperiode zakt de sneeuwgrens naar de 1900 tot 1700 meter. Na een mooie vrijdag volgt dus een koele zaterdag.

Morgenochtend wordt er sneeuw op de meeste bergtoppen verwacht!

Morgenochtend is het bewolkt en uit de bewolking valt af en toe wat regen of sneeuw vanaf 1700 meter. In de Otztaler Alpen kan een sneeuwlaag van 10 tot 20 centimeter vallen, elders gaat het vooral om enkele centimeters. Gedurende de dag verbetert het weerbeeld iets maar het blijft vooral bewolkt en vrij koel. Vanuit Duitsland volgen ook later nieuwe buien of buitjes en de sneeuwgrens blijft overal onder de 2000 meter liggen. Het is daarmee erg fris, de maximumtemperatuur in de dalen komt veelal tussen de 12 en 15 graden uit. Brrrr…

Zondag blijft het weerbeeld vrij onbestendig met een mix van buien, wolkenvelden en soms zonnige momenten. Het is opnieuw koel, nergens wordt het warmer dan 20 graden.

Tijdens de nieuwe week lijkt het weerbeeld sterk te verbeteren. Met meer ruimte voor de zon en een wind die de zuidwesthoek gaat opzoeken zien we weer snel zomerse temperaturen.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteorolog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...