Mooie winterdag na verse sneeuw

Westendorf

Mooie winterdag na verse sneeuw

Afgelopen nacht is er eindelijk weer wat verse sneeuw tot in de lagere delen van Oostenrijk gevallen. Met het zonnetje dat de komende uren steeds vaker goed doorbreekt gaat het een hele mooie winterdag te worden. Ook de komende dagen is het vaak mooi weer, maar het wordt wel opnieuw zacht. Echt winterweer laat voorlopig op zich wachten.

Vanmorgen start de dag nog deels bewolkt en uit de bewolking kan regionaal nog een laatste sneeuwbui vallen. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 800 meter. In de loop van de ochtend wordt het overal droog en vanuit Duitsland breekt steeds vaker de zon door. Met besneeuwde bomen en de zon erbij wordt het een mooie winterdag. Daarbij ligt de temperatuur vanmiddag rond de -3 graden op 1500 meter. Hierdoor zullen ook de sneeuwkanonnen in veel gebieden weer aanstaan.

Vanavond en komende nacht is het helder. Door de komst van een hogedrukgebied is het vrij rustig weer en kan het in de dalen redelijk hard afkoelen. De minimumtemperatuur komt op veel plekken uit tussen de -3 en -8 graden. Vooral in de met sneeuw bedekte dalen kan het matig vriezen. Maar op hoogte stroomt al wel zachtere lucht binnen en op 1500 meter ligt de temperatuur tegen de ochtend alweer rond 0 graden.


Morgen volgt opnieuw een mooie winterdag, maar het is dus al wel weer zachter. Na een frisse start heeft de zon voldoende ruimte. Echter langs de grens met Duitsland trekken soms wel wolkenvelden over waar de zon soms even achter schuil kan gaan. Toch zal het algemene weerbeeld vriendelijk zijn. Op 1500 meter ligt de middagtemperatuur rond +2 graden.

Donderdag start ook zonnig, wellicht zonniger dan morgen. In de loop van de dag trekken er wel velden met hoge wolken over maar het blijft droog. Daarbij voert de aantrekkende zuidwestenwind zachtere lucht aan, op 1500 meter zien we de temperatuur verder stijgen naar een graad of 5 boven nul. In de nacht naar vrijdag is het bewolkt als restanten van een storing overtrekken, maar ook nu blijft het droog.

Vrijdag komen storingen vanuit het westen dichterbij, maar het blijft droog

Vrijdag én zaterdag(oudejaarsdag) merken we dat storingen dichterbij Oostenrijk komen te liggen. Het blijft droog maar de zon krijgt het tijdelijk wat moeilijker. In Nederland gaat het deze dagen stormen met regen en bewolking, dit blijft Oostenrijk gelukkig bespaard. Maar de vrij harde zuidwestenwind die ook merkbaar is op de bergtoppen voert erg zachte lucht aan, op 1500 meter is het +8 graden. Ook de vorstgrens stijgt naar 2600 meter.

Het blijft ongekend zacht de komende tijd (temperatuur op 1500 meter, de rode lijn is de norm)

Het nieuwe jaar begint zondag maar ook de dagen daarna juist met prachtig kaiserwetter. Storingen nemen opnieuw afstand en de zon gaat overuren maken. Omdat het nog altijd erg zacht blijft (~ +10 op 1500m) kan het soms lenteachtig aanvoelen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×