Een paar mooie zonnige dagen

Zware sneeuwval gistermiddag in Vorarlberg

Een paar mooie zonnige dagen

Na de sneeuwval van gisteren volgen vanaf vandaag een paar mooie zonnige dagen. Deze ochtend is het echter op de meeste plaatsen nog bewolkt. Uit de bewolking valt in het noordoosten ook nog een vlok sneeuw. Wel staat er beduidend minder wind dan tijdens de voorgaande dagen. Hierdoor is het algemene beeld al vriendelijk. Uiteindelijk breekt in het westen de zon door.

Vanmiddag breekt de zon ook in Tirol en Karinthië door en later ook in het Salzburgerland. Mooi kaiserwetter volgt en samen met veel zon is het perfect skiweer. De temperatuur stijgt op 1500 meter naar 0 graden in het westen en -4 graden in het zuiden. Komende avond en nacht is het helder. Hierdoor koelt het sterk af, in de dalen kan het streng gaan vriezen.

Verwachting voor morgen

Morgen is het mooie zonnige weer in heel Oostenrijk te vinden. Na een frisse start is het prachtig kaiserwetter. Met alweer bijna half februari op de kalender krijgt de zon ook steeds meer kracht. Morgenmiddag kan het daarom in de lagere dalen zelfs 7 tot 11 graden worden. De vorstgrens stijgt daarbij naar 2300 meter, dat is aan de hoge kant voor dit jaargetij. In de nacht naar donderdag volgt opnieuw strenge nachtvorst.


Ook donderdag volgt een prachtige dag met kaiserwetter. De aangevoerde bovenlucht is weer een fractie minder mild en de vorstgrens zakt naar 1900 of 1800 meter. Met weinig wind doet het op de zuidhellingen wel lenteachtig aan. Maar omdat de dauwpunten laag liggen zou de sneeuw niet al te hard smelten en lang goed blijven. Echter aan de mooie zonnige dagen komt wel een eind.

Vanaf vrijdag komen storingen dichterbij. Het weekend is nog onzeker maar dat er meer bewolking voorkomt met mogelijk nieuwe neerslag/sneeuw is wel zeker.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Corona Reiscertificaat

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...