De mooiste meren van Oostenrijk deel 2

Grüner See

De mooiste meren van Oostenrijk deel 2

We hadden al een top 10 gebaseerd op onze voorkeur, maar Oostenrijk heeft veel meer mooie meren. En dat werd al snel duidelijk bij de reactie die we kregen bij dit artikel. De mooiste meren van Oostenrijk deel 2 kon niet uitblijven.

En mocht er nog een meer zijn die jullie graag willen opnemen in een overzicht laat het ons weten. Wie weet een deel 3. De mooiste meren deel 2 is overigens geen top tien, de volgorde van de meren in deze lijst is daarom ook willekeurig.

Plansee

Dit meer ligt in Tirol ten oosten van Reutte, redelijk in de buurt van de Duitse grens. Het meer ligt op 976 meter en heeft een oppervlakte van 2,87 km², en is verbonden met de Heiterwanger See. Beide meren zijn zeer belangrijk voor de opwekking van elektriciteit. Het diepste punt van de Plansee is 78 meter, is maximaal 6 km lang en 1 km breed. Een rondvaart op deze meren is van eind mei tot in de herfst mogelijk, daarmee is het bijna de hoogst gelegen commerciële scheepvaart van Oostenrijk.

Meer info: visittirol.nl

Plansee

© Tirol Werbung/Bernhard Aichner

Heiterwanger See

Dit meer is verbonden met een 300 meter lange rivier aan de Plansee, maar ook dit meer is met zijn oppervlakte van 1,37 km² geen kleintje. Net als de Plansee is deze op 976 m gelegen, en ligt ten noorden van Heiterwangen.

Heiterwangersee

Heiterwanger See, © Tiroler Zugspitz Arena

Meer informatie zie hier en hier.

Faaker See

De Faaker See ligt in de deelstaat Karinthië. en heeft een oppervlakte van ongeveer 2,2 km². Hiermee is het de op vijf na grootste meer van Karinthië en staat bekend om zijn heldere turkoois water. De Faaker See ligt ten zuiden van Villach en de rivier de Drau, tegen de noordhelling van het Karawanken-gebergte. Het meer is vernoemd naar het dorp Faakin, dit ligt zuidwesten van het meer. Tevens is het meer het meest zuidelijkste zwemmeer van Oostenrijk, en heeft ook nog eens twee bewoonde eilanden.

Faakersee

© http://www.pension-am-faakersee.at/schalli/

Meer informatie is hier te vinden

Frauensee

Een klein meertje bij Reutte maar niet minder mooi, dat in een gemeente waar ook de Urisee, Plansee en Heiterwanger See zich bevinden. Het meer is op zijn diepst 40 meter en door de ligging ideaal om te zwemmen, rondom het meer is voldoende te ondernemen.

 

Frauensee

Frauensee, © Naturparkregion Reutte

Meer informatie zie hier.

Urisee

Weer in de gemeente Reutte ligt dit kleine zwemmeer, het ligt niet ver van de ringweg van Reutte en is het vierde meer in de omgeving van Reutte. De maximale diepte is 38 meter maar het waterpeil fluctueert constant, dit omdat het geen eigen aanvoer of afvoer van water heeft. Het water in dit meer is van zeer uitstekende kwaliteit, hierdoor heeft het de derde en beste niveau en heeft dus de blauwe driehoek ontvangen van de Europese Commissie.

Het meer heeft een oppervlakte van 5,7 Ha.

Urisee

Urisee, © Naturparkregion Reutte/Robert Eder

Meer informatie ga naar tirol.at.

Seebensee

Het Seebensee is een natuurlijk hooggebergtemeer en ligt op 1.657 meter ten zuiden van Ehrwald. Het meer ligt in het Miemingergebergte en wordt omringt door verschillende bergen. Het meer is via verschillende paden vanuit Ehrwald te bereiken, hier is een route.

Het oppervlak van het meer is ongeveer 6,5 hectare groot.

Seebensee

© Frederik Maesen

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

De mooiste meren van Oostenrijk deel 1 is hier te vinden, heb je nog een meer of meerdere meren vertel het ons. Uiteraard is het mogelijk om je eigen verhaal te vertellen over een meer, gebied of wat dan ook. Wie durft?

Jouw eigen verhaal kun je hier kwijt, er komt ook een deel 3 binnenkort over de mooiste meren van Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dit vind je ook FANtastisch...

×