De mooiste meren van Oostenrijk deel 2

Grüner See

We hadden al een top 10 gebaseerd op onze voorkeur, maar Oostenrijk heeft veel meer mooie meren. En dat werd al snel duidelijk bij de reactie die we kregen bij dit artikel.De mooiste meren van Oostenrijk deel 2 kon niet uitblijven.

En mocht er nog een meer zijn die jullie graag willen opnemen in een overzicht laat het ons weten. Wie weet een deel 3. De mooiste meren deel 2 is overigens geen top tien, de volgorde van de meren in deze lijst is daarom ook willekeurig.

Plansee

Dit meer ligt in Tirol ten oosten van Reutte, redelijk in de buurt van de Duitse grens. Het meer ligt op 976 meter en heeft een oppervlakte van 2,87 km², en is verbonden met de Heiterwanger See. Beide meren zijn zeer belangrijk voor de opwekking van elektriciteit. Het diepste punt van de Plansee is 78 meter, is maximaal 6 km lang en 1 km breed. Een rondvaart op deze meren is van eind mei tot in de herfst mogelijk, daarmee is het bijna de hoogst gelegen commerciële scheepvaart van Oostenrijk.

Meer info: visittirol.nl

Plansee

© Tirol Werbung/Bernhard Aichner

Heiterwanger See

Dit meer is verbonden met een 300 meter lange rivier aan de Plansee, maar ook dit meer is met zijn oppervlakte van 1,37 km² geen kleintje. Net als de Plansee is deze op 976 m gelegen, en ligt ten noorden van Heiterwangen.

Heiterwangersee

Heiterwanger See, © Tiroler Zugspitz Arena

Meer informatie zie hier en hier.

Faaker See

De Faaker See ligt in de deelstaat Karinthië. en heeft een oppervlakte van ongeveer 2,2 km². Hiermee is het de op vijf na grootste meer van Karinthië en staat bekend om zijn heldere turkoois water. De Faaker See ligt ten zuiden van Villach en de rivier de Drau, tegen de noordhelling van het Karawanken-gebergte. Het meer is vernoemd naar het dorp Faakin, dit ligt zuidwesten van het meer. Tevens is het meer het meest zuidelijkste zwemmeer van Oostenrijk, en heeft ook nog eens twee bewoonde eilanden.

Faakersee

© http://www.pension-am-faakersee.at/schalli/

Meer informatie is hier te vinden

Frauensee

Een klein meertje bij Reutte maar niet minder mooi, dat in een gemeente waar ook de Urisee, Plansee en Heiterwanger See zich bevinden. Het meer is op zijn diepst 40 meter en door de ligging ideaal om te zwemmen, rondom het meer is voldoende te ondernemen.

 

Frauensee

Frauensee, © Naturparkregion Reutte

Meer informatie zie hier.

Urisee

Weer in de gemeente Reutte ligt dit kleine zwemmeer, het ligt niet ver van de ringweg van Reutte en is het vierde meer in de omgeving van Reutte. De maximale diepte is 38 meter maar het waterpeil fluctueert constant, dit omdat het geen eigen aanvoer of afvoer van water heeft. Het water in dit meer is van zeer uitstekende kwaliteit, hierdoor heeft het de derde en beste niveau en heeft dus de blauwe driehoek ontvangen van de Europese Commissie.

Het meer heeft een oppervlakte van 5,7 Ha.

Urisee

Urisee, © Naturparkregion Reutte/Robert Eder

Meer informatie ga naar tirol.at.

Seebensee

Het Seebensee is een natuurlijk hooggebergtemeer en ligt op 1.657 meter ten zuiden van Ehrwald. Het meer ligt in het Miemingergebergte en wordt omringt door verschillende bergen. Het meer is via verschillende paden vanuit Ehrwald te bereiken, hier is een route.

Het oppervlak van het meer is ongeveer 6,5 hectare groot.

Seebensee

© Frederik Maesen

De mooiste meren van Oostenrijk deel 1 is hier te vinden, heb je nog een meer of meerdere meren vertel het ons. Uiteraard is het mogelijk om je eigen verhaal te vertellen over een meer, gebied of wat dan ook. Wie durft?

Jouw eigen verhaal kun je hier kwijt, misschien wel tot deel 3 van mooiste meren van Oostenrijk.

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht