Morgen 20 graden met veel zon

Donnersbach gistermiddag, niet ver van Liezen

Morgen 20 graden met veel zon
Alle seizoenen komen deze week weer voorbij in Oostenrijk. Zo sneeuwde het gistermiddag in Oberösterreich en deze ochtend ontwaakt een deel van Oostenrijk zelfs in een witte wereld! Maar vandaag nog smelt deze sneeuw snel en stijgt de temperatuur naar voorjaarsachtige waarden. Morgen wordt het zelfs weer 20 graden met veel zon.

Vanmorgen start de dag her en der nog bewolkt of met restwolken van een nachtelijke storing. Daarbij kan men in vooral het Salzburgerland wit ontwaken met sneeuw tot in sommige dalen. Goed uitkijken hier dus op de weg als de zomerbanden er alweer onder zitten! Maar al snel smelt de sneeuw weg tot zeker 2100 meter hoogte. Vanmiddag is er dan geregeld ruimte voor de zon, in Vorarlberg en Tirol is er zelfs veel ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 11 graden in het zuidoosten tot 18 of 19 in de bredere dalen van het westen.

Morgen is er veel ruimte voor de zon, alleen in Karinthië komen dikkere hoge wolkenvelden voor. Maar de zon schijnt ook hier er vaak goed door deze hoge bewolking heen. Het wordt vrij warm en met veel zon stijgt de temperatuur naar 16 tot 20 graden. Daarbij zien we de 20 graden vooral in de noordwestelijke deelstaten verschijnen. Kortom een mooie en perfecte aprildag!

Vrijdag start de dag ook nog zonnig maar vanuit Italië nadert een storing. In de loop van de dag neemt de bewolking op veel plaatsen toe, het is ook vrij föhnig. Rondom de hoofdkam en aan de zuidkant kunnen vervolgens enkele buien vallen. Het wordt maximaal 15 tot lokaal toch nog 20 graden.


Het weekend verloopt vrij mild maar wisselvallig. Op beide dagen zijn buien mogelijk maar de temperaturen zijn ook nog vrij hoog. De 20 graden zullen we niet meer bereiken maar het is vrij groeizaam weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Chaletnl-banner-900x600

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...