Morgen badewetter, de zomer komt terug

Het was vandaag met veel bewolking en lagere temperaturen een soms wat sombere dag in Oostenrijk. Alleen ten Westen van Innsbruck en langs de grens met Slovenië waren er bredere opklaringen, elders was het zwaar bewolkt. En uit de bewolking viel ook nog eens regen, lokaal zelfs nog een onweersbui.

Maar gelukkig komt de zomer terug met badewetter!

Dit kunnen we ook mooi vanuit de ruimte zien, het lagedrukgebied boven Duitsland trekt richting het Oosten en morgen terug naar het Noorden. Vanuit Frankrijk komt onder leiding van een sterk hogedrukgebied drogere en warmere lucht dichterbij. Vandaag was het al boven Zwitserland meest helder en aangenaam warm.

Morgen starten we dag in Westelijk Oostenrijk strakblauw! Hier blijft het vrijwel de hele dag strak blauw, hoogstens een paar onschuldige stapelwolken die maar kort de zon onderbreken. In Voralberg kan de zon makkelijk 15 uur onafgebroken schijnen, daarbij zomerse temperaturen van 24 tot 27 graden. Hier is het al echt badewetter.

In het Oosten hangt nog meer bewolking maar blijft het droog, in Karinthië en Oost-Tirol is de bewolking smiddags het dikst. Hier kan dan ook nog een enkele onweersbui ontstaan. De lucht is hier zwoel en er staat maar weinig wind.

Vrijdag is het in heel Oostenrijk badewetter, met veel zon en hoge temperaturen. Her en der kan de 30 graden worden aangetikt en de kans op een onweersbui in de namiddag is verwaarloosbaar. Hierboven is de berekende neerslaghoeveelheid, er kan dus echt heel lokaal een onweersbui tot ontwikkeling kunnen komen. Maar 98% van Oostenrijk is droog en meest zonnig.

Zaterdag volgt er weinig verandering in het weerbeeld. De dag start op de meeste plaatsen weer flink zonnig en in de middag ontstaan een paar onschuldige stapelwolken. Met temperaturen tegen of over de 30 graden is het behoorlijk warm, kortom badewetter. In de namiddag en avond ontstaan er verspreid slechts enkele onweersbuien, grootste kans hierop is vooral weggelegd voor het Salzburgerland.

Ook na zaterdag blijft het warm maar de kans op onweer stijgt wel flink.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht