Morgen de mooiste skidag van het seizoen

Eindelijk kunnen we na de 14e dag met opnieuw sneeuwval even gaan bijkomen van een paar rustigere dagen. Door de komst van een hogedrukgebiedje gaat vooral morgen de zon flink schijnen! En natuurlijk bracht de record sneeuwval veel overlast, ellende en zelfs schade. Morgen kunnen we eindelijk ook echt eens gaan genieten van dit unieke sneeuwpakket. We verwachten morgen zelfs de mooiste skidag van dit seizoen.

Vandaag, met name deze ochtend, is het nog geen prachtig weer. Vanaf het Tirolerunterland oostwaarts vallen er nog een aantal laatste sneeuwbuien. Deze middag verdwijnen deze buien en volgt er steeds meer zon vanuit het westen. Uiteindelijk verloopt de middag in Vorarlberg en Tirol flink zonnig. Elders nog vele wolken en een verdwaald sneeuwvlokje.

Onder een heldere hemel koelt het vannacht af naar 9 tot 15 graden onder nul. Het is dus flink koud, en de laatste winters betekende dat vaak dat dat goed nieuws was voor de sneeuwkanonnen. Dit jaar zullen we de koude nachten niet meer nodig hebben voor de sneeuwkanonnen. Er ligt meer dan genoeg in de Noordalpen.

Morgen schijnt de zon uitbundig van opkomst tot ondergang. Alleen in het flachland kunnen lage wolkenvelden roet in het eten gooien. Het wordt de mooiste skidag van dit seizoen. Er is genoeg verse sneeuw, de bomen zijn prachtig en magisch ingepakt in een extreem dik sneeuwpakket. En op 1500 meter vriest het morgenmiddag slechts een enkele graden met vrijwel geen wind. Genieten dus.

Ook de nacht naar donderdag brengt strenge nachtvorst.

Donderdagochtend is het opnieuw flink zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Waarschijnlijk begint het in de middag licht te sneeuwen. De vrijdag verloopt zwaar bewolkt met enkele sneeuwbuien. Geen grote hoeveelheden.

Tijdens het weekend draait de wind naar het noordoosten en begint het flink af te koelen. Er volgen een aantal zeer koude dagen.

Op de langere termijn zijn de weerkaarten erg spannend te noemen. Medio volgende week wordt steeds vaker een actieve depressie berekend. Daarbij in een groot deel van Europa flinke storm maar ook sneeuwkansen. Zo ook voor Oostenrijk met misschien wel een nieuwe serie nordstau- of dumpdagen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...