Morgen prachtig kaiserwetter

Kaprun Kitzsteinhorn kaiserwetter
Morgen prachtig kaiserwetter

Het is deze week opnieuw relatief zacht wintersportweer, gelukkig is het vaak droog. Maar met veel wolkenvelden oogt het niet altijd super fraai. Gelukkig volgt morgen prachtig kaiserwetter met blauwe luchten en veel zon.

Vanmorgen overheerst de bewolking en uit de bewolking valt rondom de hoofdkam en in de zuidelijke deelstaten som wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het overal droog, maar de bewolking blijft wel de overhand houden. Het is daarbij relatief zacht, 7 tot 14 graden in de dalen. Op 1500 meter is het enkele graden boven het vriespunt.

Vanavond volgen vanuit het westen brede opklaringen en tijdens de nacht koelt het in de dalen hard af. Op uitgebreide schaal gaat het enkele graden vriezen.


Morgenochtend is het zonnig en prachtig kaiserwetter, door de nachtvorst zullen de skipistes weer mooi hard zijn. Ook de middag verloopt zonovergoten, al blijft Karinthië gevoelig voor wolkenvelden. In de dalen stijgt het kwik naar 11 tot 18 graden, daarmee sluit februari in stijl af. Want februari 2024 zal de boeken in gaan als warmste februarimaand ooit. Het vorig record is met bijna 2 graden verpulverd! Op 1500 meter is het ongeveer 4 tot 7 graden.

Vrijdag hebben we deels met föhn deels met regen te maken. Een storing trekt over Oostenrijk waarbij het nog de vraag is hoe actief deze storing in het noorden van Oostenrijk is. Uitgaande van een regenachtige dag kan het enkel meevallen. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 14 graden, op 1500 meter is het nog altijd boven nul.

Zaterdag en zondag blijft een föhn voor lenteachtig weer aan de noordkant zorgen, maar aan de zuidkant valt geregeld regen. Mogelijk volgt zondagavond of maandag nog wat sneeuw, maar dit is uiterst onzeker. Ook de nieuwe week biedt weinig opties voor koud winterweer.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...