Morgen lokaal bijna 30 graden


Morgen lokaal bijna 30 graden

De maand oktober is aangebroken en het voelt haast als zomer! Desondanks worden de dagen merkbaar korter, terwijl de zon langzaam lager aan de horizon zakt. Desondanks laat het herfstachtige weer nog op zich wachten. De zuidenwind brengt overduidelijk warme lucht met zich mee. Bovendien kan het morgen zelfs lokaal 30 graden worden.

Vanmorgen begint de dag nog fris, vooral in de dalen, waar de temperatuur op of onder 10 graden ligt. Gelukkig warmt de lucht snel op dankzij de zon, en tegen 11 uur stijgt de temperatuur overal ruimschoots boven de 20 graden. In de loop van de middag zal de temperatuur verder stijgen, met maximaal 24 tot 28 graden. Slechts af en toe trekken er dunne sluierwolken voorbij, maar de zon blijft grotendeels ongehinderd schijnen. Bovendien is de wind vandaag vrijwel afwezig.

Vanavond, nadat de zon ondergaat, zal de temperatuur snel dalen. In tegenstelling tot de aangename avonden van augustus of juli, zal het nu beduidend koeler aanvoelen, vooral in windstille dalen. Gedurende de nacht zullen de temperaturen dalen naar ongeveer 10 graden of zelfs iets lager. In grote steden blijft het echter relatief milder.

Morgen staat de warmste dag van de week op het programma, voordat een storing naderbij komt en het kwik in rap tempo stijgt. Bovendien zal er een föhnwindje waaien. Met overvloedige zonneschijn kunnen we een maximumtemperatuur van 26 tot 29 graden verwachten. Op bepaalde locaties, zoals in de regio Salzburg, kan het zelfs lokaal 30 graden bereiken. Als de temperatuur boven de 30,1 graden uitkomt, wordt dat genoteerd als een oktoberrecord.

Morgenmiddag zien we al een koufront klaar liggen boven Duitsland

Tegen het einde van de dag neemt de bewolking snel toe in Vorarlberg en Tirol, en ’s avonds volgt regen in deze gebieden. Deze regen breidt zich gedurende de nacht uit naar andere deelstaten.

Woensdag begint met veel bewolking en enkele regenbuien. Het wordt merkbaar koeler, met ochtendtemperaturen variërend tussen 12 en 17 graden. In de loop van woensdagmiddag trekt de regen weg, en het wordt opnieuw droog. De temperatuur stijgt dan tot 17 tot 22 graden, met af en toe wat zonneschijn.

Vanaf donderdag komt er een nieuw hogedrukgebied in controle, wat resulteert in opnieuw zonnige dagen. Er bestaat echter een aanzienlijk risico op hochnebel of mist, die soms tot in de middaguren kan aanhouden. De temperaturen liggen aanvankelijk tussen 19 en 23 graden, maar vanaf het weekend kan het mogelijk opnieuw (aanzienlijk) warmer worden.

Jeroen Elferink

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...