Morgen mogelijk wateroverlast in West en Zuid Oostenrijk

Europa vanmorgen, wat een prachtig schoolvoorbeeld van een goed ontwikkelde (golf)depressie. Oostenrijk ligt in de warmtesector met daar vooruit een warmtefront over Denemarken en de Oostzee. Terwijl vanuit het Westen een koufront dichterbij komt. Ondertussen ligt het koufront al over het Westen van Oostenrijk en zorgt daar voor soms flinke regen- onweersbuien. En de komende 24uur gaat het koufront ook in Zuidelijk Oostenrijk voor de nodige ellende zorgen.

Morgenochtend ligt het koufront aan de andere kant van Oostenrijk. Daarbij soms zware buien, die voor wateroverlast kunnen zorgen. In de nacht ligt de kans hierop vooral in Tirol maar richting de ochtend verplaatst dit naar Karinthië en Stiermarken. Let hier bij op; de geografie van de bergen kan bepalend zijn voor of gigantisch noodweer/buien of een juist wat tegenvallende bui. Het verschilt per dal soms enorm, maar hoe dan ook gaan we beelden van wateroverlast krijgen. We duimen dat het meevalt.

In de middag kalmeert de weersituatie wat, al kan er nog altijd een flinke onweersbui aan de Oostgrens vallen en in Noord Tirol/Salzburgerland. De temperatuur blijft gematigd, rond of iets boven de 20 graden. Op 1000 meter onder de 20. Wolkenvelden houden de overhand en van zon is amper sprake. In totaal valt er 20 tot 50mm regen, tijdens hoosbuien meer!

Woensdag is een dag met een wisselend weerbeeld. Over het algemeen in heel Oostenrijk veel bewolking en nog getemperde temperaturen. Droge periodes hebben de overhand, maar vooral in het Salzburgerland enkele regenbuien. Temperatuur tussen de 23 en 26 graden, in het Donaudal tot 29 graden.

Donderdag is het weer hoogzomers met tropische temperaturen. Prima zwembadweer bij ruim 30 graden in de Alpen. Vrijdag volgt weer een herhaling van vandaag, warmte in de ochtend en in de middag op een koufront onweer. Het Oosten blijft dan wel in de warme en zonnige lucht.

Jeroen Elferink

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...