Morgen nazomer, medio komende week sneeuwval!


Deze ochtend ligt een koufront over Oostenrijk. Het is daardoor zwaar bewolkt en verspreid vallen er een aantal buien. Vanmiddag wordt het droger en vanuit het noordwesten komt de zon er steeds vaker bij. Vooral in Vorarlberg en Niederosterreich kan de zon dan nog eventjes flink schijnen. Helaas komt de zon in Steiermark en Karnten er niet door vandaag. Na een frisse ochtend komt de maximale temperatuur vanmiddag uit op 18 tot 21 graden. Op 1000 meter is het een graad of 14.

Komende avond en nacht klaart het overal op en zal er wat mist of nevel ontstaan.


Morgen profiteert Oostenrijk een zwak tussenhoog samen met de toevoer van warme lucht. Voor een front uit is het ook nog eens flink zonnig.


Na een mistige start is het dan ook flink zonnig morgen. Op hoogte zijn enkel wat sluierwolken mogelijk en het wordt een graad of 24. Uitschieters door lokale föhn werking naar 25 of 26 graden behoren tot de mogelijkheid. Kortom een topdag voor eind september.

Maandag schampt een koufront Oostenrijk waardoor het opnieuw bewolkt is met kans op een lichte regenbui. Eigenlijk is het een herhaling van het patroon met 1 dag mooi, 1 dag minder, 1 mooi, etc.


Dinsdag volgt dan opnieuw een prachtige dag. Met redelijk wat ruimte voor de zon wordt het opnieuw aangenaam warm, 21 tot 23 graden.


Woensdag volgt een koufront waarbij de stroming naar het noorden draait. Donderdag zitten we dan in de koude lucht met sneeuwbuien tot 1200 meter. Tot in de (hogere) dalen vallen dan sneeuwbuien. Met temperaturen onder nul tot 1500 meter is het in de bergen even compleet winters.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...