Morgen opnieuw sneeuwval tot in de dalen!


Morgen opnieuw sneeuwval tot in de dalen!

Vandaag kunnen we lange tijd genieten van rustige en heldere condities. Deze ochtend schijnt zelfs op veel plaatsen de zon. Maar een nieuwe storing is onderweg naar Oostenrijk. Morgen komt het opnieuw tot sneeuwval tot in de dalen!

Vanmorgen starten we de dag helder en fris. In veel dalen vriest het enkele graden. Wel is er veel vocht aanwezig, waardoor er ook mist of lage bewolking kan voorkomen. In de bergen schijnt vanaf de opkomst de zon uitbundig en is het perfect skiweer. Vanmiddag neemt in Vorarlberg en Tirol de bewolking echter toe. Tegen het einde van de middag kan er zelfs een beetje regen of sneeuw vallen, vooral boven de 1800 meter. Elders blijft het droog en vrij zonnig. De temperaturen variëren van maximaal 5 tot 11 graden, met de vorstgrens die rond de 2100 meter ligt.

Vanavond trekt bewolking en neerslag vanuit Tirol weg naar Duitsland, waarna het overal enige tijd weer helder is. Echter, in de nacht raakt het vanaf Vorarlberg tot Salzburg opnieuw bewolkt, en volgt sneeuwval. Bij aanvang ligt de sneeuwgrens rond 1500 meter, maar zakt al snel naar 800 meter.

Morgen hebben we te maken met lange tijd sneeuwval aan de Oostenrijkse noordkant. Vooral tijdens de ochtend sneeuwt het soms stevig door, in de meeste dalen valt 10 tot 15 centimeter. Regionaal valt meer dan dit. Op de bergen valt veelal 20 tot 30 centimeter, waarbij de meeste sneeuw in de staulagen en het Arlgebergte valt. In de loop van de middag wordt het droger, maar rondom het Arlgebergte en Ötztal volgt tegen de avond nog een tweede ronde. De sneeuwvalgrens pendelt tussen 500 en 900 meter, in de laagste dalen valt dus ook natte sneeuw of regen.

Morgenavond wordt het geleidelijk droger en volgt een helder nacht. Het koelt hard af, op uitgebreide schaal komt het tot matige vorst.

Zaterdag begint voor de vroege wintersporters droomachtig. De condities zijn goed en het zonnetje schijnt. In de loop van de dag wordt de bewolking wel weer dikker. Zondag valt geregeld sneeuwval vanaf 1800 meter, de sneeuwgrens stijgt dus weer.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×