Morgen opnieuw sneeuwval in Oostenrijk

Zugspitze gistermiddag, na een bewolkte ochtend scheen smiddags de zon

Morgen opnieuw sneeuwval
Dit weekend verloopt eigenlijk heel vriendelijk en mooi. Gisterochtend viel er eerst nog wat sneeuw en waren er nog veel wolkenvelden, tijdens de middag brak de zon goed door. Ook vandaag is er eerst nog veel ruimte voor de zon, maar morgen volgt opnieuw sneeuwval!

Vanmorgen is het van west naar oost overal vrij zonnig. Tijdens de vroege ochtend komt nog matige tot lokaal strenge vorst voor, maar gedurende de dag stijgt de vorstgrens naar 1500 meter. Vanmiddag trekken er af en toe hoge wolkenvelden over maar de zon houdt lang nog de overhand. Tegen het eind van de middag raakt het overal bewolkt en in de bergen komt een stormachtige wind te staan.

Later vanavond volgt vanuit Duitsland neerslag, eerst is dit in de dalen nog regen. Maar als eenmaal het koufront tijdens de nacht passeert zakt de sneeuwgrens naar dalniveau. De rest van de nacht volgt sneeuwval.


Morgen volgt dan een dag met opnieuw sneeuwval aan de noordkant. De gehele dag valt er sneeuwval vanaf Vorarlberg tot Oberösterreich. Hotspots zijn de bekendere staulagen waar de nodige centimeters naar beneden zullen komen. Naast opnieuw sneeuwval volgt ook opnieuw veel wind, het gaat namelijk stormen in de bergen. Rekening moet worden gehouden met het sluiten van skiliften. Windstoten van ruim 100 km/u zijn zeker geen uitzondering. Uiteindelijk valt er tot de avond op veel plaatsen 10 tot 20 centimeter, lokaal is zelfs 30 mogelijk. Maar een dump wil ik het nog niet noemen, daar is echt meer sneeuw voor nodig.

Dinsdag valt er nog in het Salzburgerland en Salzkammergut een beetje sneeuw. Elders klaart het alweer breed op en in de middag is het op de meeste plaatsen flink zonnig. Op 1500 meter blijft het enkele graden vriezen.

Woensdag volgt een top kaiserwetter dag met veel ruimte voor de zon. De dagen daarna zijn nog wat onzeker, mogelijk volgt opnieuw sneeuwval.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...