Morgen opnieuw wateroverlast?

Hopfgarten E-Werken Waterval

Morgen opnieuw wateroverlast?

Vandaag is het weerbeeld een stuk minder fraai dan gisteren, deze ochtend is op veel plaatsen bewolking aanwezig en uit de bewolking valt soms regen. In het oosten kan het zelfs deze ochtend onweren. De komende uren verpieteren de meeste regenbuien en is het een tijdje droger. Soms kan de zon kort droorbreken en het voelt een beetje drukkend of zelfs benauwd aan. De temperatuur loopt op naar 24 tot 27 graden. Gedurende de middag ontstaan nieuwe buien, soms met onweer en hagel. De zwaarste buien focussen zich vooral rondom de hoofdkam.

Vanavond lossen in eerste instantie de buien langzaam op, maar vanuit Italië volgt in het westen een gebied met buiige regen. Dit gebied trekt over de hoofdkam naar Beieren, waar het daar komende nacht flink kan activeren met ook onweer en hagel.


Morgenochtend trekt dit actieve buiengebied langzaam terug en klapt dan tegen Vorarlberg, Tirol en Salzburg aan. Het gaat hier vooral vanaf het middaguur enige tijd flink door regenen. Aan de zuidkant is het langere tijd droog maar het duurt niet lang of ook hier trekken enkele pittige regen- en onweersbuien over. Eigenlijk is het overal wel in Oostenrijk enige tijd kletsnat. De temperatuur ligt aan de magere kant met 15 tot 17 graden in het westen, 20 in centraal Oostenrijk en nog net zomerse waarden voor de buien uit in het oosten.

Vooral in de berggebieden moet rekening worden gehouden met wateroverlast. Er valt op veel plekken 50 tot 70 mm regen in 24 uur tijd, lokaal kan het meer zijn. Op zich zijn we in de Alpen wel vaker dergelijke hoeveelheden gewend. Maar de grond is op veel plaatsen al verzadigd doordat het al vaak geregend heeft. Kijk dus goed uit morgen.

Maandag keert de rust terug in Oostenrijk. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, waarbij vooral in het westen de zon flink schijnt. Het is wel wat aan de koele kant met 21 tot 24 graden. Ook dinsdag is het tamelijk koel maar prima zomerweer. De dagen erna verlopen wisselvalliger maar ook weer warmer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht