Morgen een prima skidag

Vandaag hangt er veel bewolking in Oostenrijk en vooral tijdens de ochtend zijn er perioden sneeuw- en regenbuien. Vooral in Vorarlberg kan het langere tijd door sneeuwen. De sneeuwgrens wisselt tussen de 500 en 900 meter. Aan de zuid en oostkant van Oostenrijk valt af en toe een bui en is het vooral langere tijd droog. Later op de dag worden buien minder actief en kan de zon soms doorbreken. Het beste zullen we de zon aan de zuidkant zien.

Daarbij staat een matige tot krachtige noordwestenwind, die in de bergen stormachtig kan zijn. Toch zullen maar weinig skiliften hinder ondervinden van de wind. Het is vooral voor het gevoel een flink stuk frisser. Overdag warmte het op naar 0 tot 10 graden, op 2000 meter vriest het 6 graden.

Morgen, zondag, een prima skidag! Een zwak tussenhoog zorgt namelijk voor rustige en flink zonnige condities. Tijdens de vroege ochtend kan nog mist of nevel hangen, ook is wat restbewolking in Salzburg of Oberösterreich mogelijk. Deze zullen snel oplossen/optrekken. Wat volgt is een prima middag, later op de dag trekken wat hogere wolkenvelden over. Het is ondanks de zon niet uitgesproken warm met 2 tot 11 graden. Op 2000 meter ligt het kwik rond de min 5.

Vanaf maandag komt de buienmotor op de oceaan weer opgang. Het blijft aanhoudend wisselvallig en soms onbestendig. Maandag veel bewolking met soms wat regen of sneeuw vanaf 1000 meter. Dinsdag stroomt warme maar vochtige lucht Oostenrijk binnen. Opnieuw veel bewolking en regen, de sneeuwgrens stijgt naar 1700 meter. Ook de woensdag maakt nog kans op buien maar dan zullen we de zon ook weer zien.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. Piet schreef:

    Weerbericht klopt helemaal. Minimaal 10 cm poeder op de pistes. Heerlijk skieen in Going, Ellmau, Scheffau en Btixen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht