Morgen extreem veel regen, daarna beter?

Morgen gaat het in grote delen van Oostenrijk flink regenen, op het uiterste Zuiden en Oosten na valt er overal morgen wel regen. Naast regen gaat het in de Oostelijke delen ook eens onweren. Daarnaast is er ook nog eens kans op windstoten en hagel. Het koelst blijft het in Voralberg met een middagtemperatuur rond de 20 graden, het warmste wordt het nog in Wenen met 26 graden. Hier kan het in de ochtend nog zonnig zijn waardoor het nog flink opwarmt en het ook benauwd aanvoelt.

Vooral in Tirol kan het tot wateroverlast komen, in het Karwendel kan namelijk meer dan 100mm naar beneden komen! Elders in deelstaat 30 tot 60mm, dat betekend dus overvolle rivieren en bachen en zelfs enkele modderstromen. Ook in Voralberg en het Salzburgerland kan het tot wateroverlast komen, maar Oostelijker verwacht ik minder overlast.

Vanaf zaterdag wordt de lucht droger en neemt de kans op regen duidelijk af, het weer wordt een stuk beter. Dit komt door de komst van een hogedrukgebied ten Westen van Oostenrijk. De hoogtestroom wordt Noordelijk maar zoals je ziet komt de lucht niet uit het hoge Noorden. Hierdoor is het vanaf zondag meest droog en vrij zonnig weer bij aangename middagtemperaturen, meest tussen 24 en 29 graden. Geen idioot hoge temperaturen maar heerlijk zomerweer met veel zon.

Het mooie en stabiele zomerweer gaat waarschijnlijk minstens een week aanhouden, de kans op onweer is gering. Wel kan er dinsdag maar ook woensdag een enkel kort buitje ontstaan. De aangevoerde lucht bevat soms veel vocht maar door de hoge luchtdruk komt het niet tot slecht weer.

Dat het beter wordt laat ook de pluim zien, vanaf zaterdag zien we voor minstens 1 week vrijwel geen neerslag in Tirol. Ja er kan een heel enkel buitje halverwege de week vallen, maar het mag geen naam hebben. Het wordt dus een stabiele week met redelijk veel zon en mooie temperaturen! Aan het eind van de week zien we de temperatuur flink stijgen, maar hier kijken we later naar.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht