Ook morgen sneeuw verwacht

Kitzbühel sneeuwfoto topfoto

Na gisteren valt er ook morgen sneeuw

Ook morgen sneeuw verwacht
We zijn nog maar net aan het bijkomen van gisteren maar er wordt ook morgen sneeuw verwacht. Vandaag is het gelukkig even bijkomen in Oostenrijk. Tenminste in de meeste deelstaten want in Vorarlberg is de volgende portie sneeuwval al gearriveerd. Hier volgt vooral na het middaguur stevige sneeuwval. Elders is het vooral droog en in het noorden en oosten zijn brede opklaringen. De dag start hier ook koud met strenge vorst. Gedurende de dag raakt het overal bewolkt.

Vanavond en komende nacht trekt de zone met sneeuwval vanuit Vorarlberg ook richting Tirol en het Salzburgerland. Hier sneeuwt het niet zo hard als in Vorarlberg. Maar toch kunnen er weer een aantal centimeters vallen.

Zoals we al eerder vertelde, ook morgen sneeuw in verwachting. Dit keer betreft het de gehele noordkant. Aan de zuidkant blijft het juist droog en nabij de Sloveense grens is ruimte voor de zon. Aan de noordkant valt in een zwakke nordstau sneeuw. In veel gebieden kan er weer 5 tot 10 centimeter vallen, lokaal meer. Het is daarbij koud met maxima tot 600 meter hoogte onder het vriespunt. Op 1500 meter vriest het 6 graden. Morgenavond en in de nacht naar zondag klaart het breed op. Hierbij kan het streng vriezen.


Zondag stroomt (op hoogte) zachtere lucht binnen. Tijdens de ochtend is het droog en zonnig, maar vanuit Duitsland nadert een warmtefront. Gedurende de middag raakt het bewolkt en tegen de avond volgt sneeuwval. In eerste instantie valt de sneeuw tot dal niveau. Tijdens de nacht stijgt de sneeuwgrens naar 1000 en later zelfs 1600 meter. De winter wordt dus even gepauzeerd.

Maandag liggen restanten van het front over Oostenrijk. Het is bewolkt en op hoogte tamelijk zacht. Tot ongeveer 1700 meter dooit het. Vanaf dinsdag neemt een hogedrukgebied het over. Het is veelal zonnig kaiserwetter en sneeuwval wordt niet meer verwacht. De vorstgrens ligt daarbij vaak veelal rond de 1700 meter. Maar in de dalen kan het koud blijven onder een inversie (dauerfrost).

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...