Morgenavond dik pak sneeuw in de bergen

In de bergen valt morgenavond vanaf 2100 meter een dik pak sneeuw!

Morgenavond dik pak sneeuw in de bergen

Het is deze dagen wisselvallig weer met een komen en gaan van storingen. Morgenavond wordt zelfs een dik pak sneeuw in de bergen verwacht. Gelukkig trekken de actiefste storingen wel tijdens de avond- en nachturen over. Hierdoor is het overdag vaak prima weer.

Vandaag ligt Oostenrijk ook tussen een tweetal storingen in. Daardoor is het lange tijd droog en schijnt deze ochtend geregeld de zon. Vanmiddag neemt de bewolking wel weer toe, maar op een enkele bui in Karinthië na blijft het overdag droog. Het wordt maximaal 13 tot 18 graden. Vanavond en komende nacht trekken meer buien vooral over Noord-Oostenrijk. Later vannacht wordt het geleidelijk weer droger.

Morgen blijft de bewolking de overhand houden en met name de westelijke en noordelijke deelstaten blijven gevoelig voor wat lichte regen of een bui. De betere papieren zijn voor de zuidelijke deelstaten, hier kan eventueel de zon nog kort doorbreken. Ondanks bewolking wordt het zacht met maxima van 16 tot 20 graden.


Morgenavond en in de nacht naar vrijdag trekt een actieve storing met regen over Oostenrijk. Het gaat enkele uren flink doorregenen, op veel plaatsen valt 20 tot 40 millimeter regen. Ook stroomt koelere lucht binnen waardoor de sneeuwgrens begint te dalen. Over het algemeen daalt de sneeuwgrens naar 2100 meter, maar door intensieve neerslag kan in sommige gebieden de sneeuw zelfs tot 1700 meter vallen. Op de hogere bergen valt een dik pak; 20 tot 50 centimeter. Lokaal is in het Arlgebergte nog wat meer sneeuw mogelijk.

Vrijdagochtend is het eerst nog nat, maar al snel volgen brede opklaringen vanuit het westen. In de bergen komt tijdelijk wel een vrij krachtige westenwind te staan. Vrijdagmiddag wisselen wolkenvelden, zon en een enkele bui elkaar af. Het is met 11 tot 15 graden wel een stukje frisser.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en enkele zonnig momenten elkaar af. Mogelijk valt aan de grens met Duitsland een bui. Ook wordt het zachter; 13 tot 18 graden. Zondag wordt het nog een tikkeltje zachter als een föhn tot ontwikkeling komt. Mogelijk stijgt het kwik zelfs weer ergens naar 20 graden. Daarbij is redelijk veel ruimte voor de zon.

Maandag wordt de bewolking geleidelijk dikker maar met 17 tot 22 graden is het uitgesproken zacht voor eind oktober. Vanaf dinsdag volgt wisselvalliger en koeler weer.

Jeroen Elferink

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×