Morgenmiddag regen en sneeuwval

Dit soort beelden worden vrijdag na de sneeuw en regen verwacht

Morgenavond regen en sneeuwval

Het is nog altijd rustig maar zacht winterweer, in de lagere dalen steeg het kwik gistermiddag naar 12 tot 15 graden. Dat zijn waarden die half april normaal zijn, niet eind januari. Voorlopig blijft het nog wel zacht en rustig winterweer in Oostenrijk, maar morgenmiddag volgt wel tijdelijk slechter weer met regen of sneeuwval.

Vandaag is het opnieuw mooi kaiserwetter, met zon maar ook enkele hoge wolkenvelden. Tijdens de ochtend kan het nog een graadje vriezen, gedurende de dag stijgt het kwik naar 6 tot 12 graden. Daarmee is het iets minder mild dan de voorgaande dagen. Kijk overigens uit in de zon vanmiddag, de zonkracht is al vrij hoog momenteel.

Vanavond en komende nacht is het helder en in de dalen kan het opnieuw een graadje vriezen. Iets de bergen in blijft het vaak iets boven nul.

Morgenochtend is het eerst nog droog, maar de bewolking neemt al snel toe. Uiteindelijk volgt iets ná het middaguur aan de grens met Duitsland regen en sneeuwval. De sneeuwvalgrens ligt bij aanvang rond 1300 meter. Gedurende de middag intensiveert regen en sneeuwval vooral vanaf Vorarlberg tot het Wienerwald, en zakt de sneeuwvalgrens geleidelijk iets.

Morgenavond blijft het bewolkt met van tijd tot tijd regen of sneeuwval. De sneeuw kan tot 1000 meter vallen, kortom in de meeste dalen valt helaas regen. Tijdens de nacht wordt het droger. Overigens blijft het aan de zuidkant volledig droog.

Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, uit de bewolking valt in Salzburg en verder oostwaarts soms nog wat neerslag. Aan het eind van de dag is het overal droog en breekt de zon geregeld door. Op 1500 meter ligt de temperatuur rond of iets onder het vriespunt.

Zaterdag en zondag liggen de Oostenrijkse Alpen onder invloed van een nieuw hogedrukgebied. Het blijft daardoor rustig en droog weer met flink wat ruimte voor de zon. Het wordt dus weer mooi zonnig kaiserwetter. Ook is het opnieuw ronduit zacht. Na het weekend zien we helaas weinig verandering, al kan dinsdag regionaal wat tegenvallen met regen.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×