Koufront brengt morgenmiddag sneeuwval

Zell am See 2 mei 2019

Een ingezonden foto van gisteren toen het nog heel erg lekker weer was in Zell am See (foto Quintijn Pieper)

Afgelopen nacht heeft een koufront de warmere lucht richting Hongarije verdreven. Vandaag start de dag zwaar bewolkt met geregeld buien. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1700 meter. Vanmiddag zijn er ook enkele opklaringen en zonnige momenten. Maar het blijft koel en de kans op een flinke bui blijft. Het wordt 6 tot 14 graden.

Morgenochtend is het nog lange tijd droog in Oostenrijk. Maar in de loop van de dag volgt een fel koufront vanuit Duitsland. De sneeuwgrens zakt van 1800 naar 1100 meter, en zakt in de avond naar 600 meter! Het regent soms flink door, waarbij de regen op de meeste plaatsen overgaat in intensieve sneeuwval.

Er gaat een flink pak vallen! Tot zeker 1000 meter kunnen we 30 tot 50 centimeter sneeuw verwachten. Lager is het even de vraag hoe goed of snel sneeuw blijf liggen. De bodem is namelijk al aardig opgewarmd.

Zondag begint de dag winters. In de ochtend hebben we te maken met zware sneeuwval tot in de meeste dalen. Alleen onder de 600 meter kan het nog regenen. Overdag wordt het droger en stijgt de sneeuwgrens naar 1000 meter. Hieronder begint de vers gevallen sneeuw alweer te smelten.

Maandag is het uitgesproken koud. Het is maar liefst 15 graden te koud voor het jaargetij. Er zijn wolkenvelden en uit de wolkenvelden vallen regen en sneeuwbuien.

Dinsdag is het wisselend bewolkt en vooral droog. Er staat een krachtige noordwesterwind. Wel is het een stukje milder met maxima van 7 tot 16 graden.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...