Morgenochtend even winters, daarna stijgende tendens

Morgenochtend even winters, daarna stijgende tendens

Het gaat nog een keer winters worden deze lente want opnieuw weet koude noordpoollucht Oostenrijk te bereiken. Maar we moeten nog even volhouden ! Verbetering in de temperatuur is sowieso onderweg…

Situatie Europa vandaag om 18:00 uur

Situatie Europa vandaag om 17:30 uur

Gisteren trok al een koufront over en vandaag zitten we nagenoeg in de resten van dit front. Het koufront zelf krult op dit moment vanaf Zuid-Engeland, via de Middellandse Zee, naar Oekraïne. Ten Noorden hiervan stroomt de koude lucht Europa binnen. Hierdoor blijft de temperatuur overal in Europa gematigd, op Spanje na. Later deze week weet deze lucht ook Oostenrijk te bereiken.

Neerslaghoeveelheden komende 24uur

Neerslaghoeveelheden komende 24uur

Maar eerst kijken we naar vanavond en komende nacht. Een oclussiefront (zichtbaar in de eerste afbeelding) trekt binnen en vooral in de Noordelijke deelstaten regent het flink door. In oa het Salzburgerland zijn neerslaghoeveelheden tot 40mm mogelijk. Langer droog zal het blijven in het Zuiden en Westen, hier is ook nachtvorst mogelijk.

hgt0_17050906_17050800

Bij regen blijft het niet komende nacht. Ten Noorden van de Alpenhoofdkam stroomt nog koudere lucht binnen en hierdoor weet de sneeuwgrens kortstondig flink te zakken. Het gaat boven de 900 tot 1200 meter weer even winters worden ! In totaal kan er 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen, boven de 1500 meter zelfs lokaal tot 30 of 40 centimeter. Brrr…. Maar verbetering is onderweg…

Naamloos2

Want morgen zal voor de middag nog de meeste sneeuw onder de 1500 meter gesmolten zijn. De koude stroming uit het Noorden maakt deze keer geen kans om lang aan te houden. Vanuit het Zuiden rukt warmere lucht op en we gaan een paar warmere en mooie dagen tegemoet.

Vooral Woensdag en Donderdag worden prachtige dagen, daarbij stijgen de temperaturen naar 16 tot 22 graden. Op Donderdag zelfs tot lokaal 25 graden. Heerlijk zomers !

Temperatuur op 1500 meter hoogte in Tirol

Temperatuur op 1500 meter hoogte in Tirol

Als we op de temperatuurpluim voor 1500 meter hoogte even voorruit gaan kijken zien we de warme stijging mooi terug. Maar ook zien we soms flinke neerslag signalen vanaf vrijdag. Dit zijn vooral onweersbuien die zullen gaan ontstaan. Ja dat is even wat anders als al die sneeuwbuien van de laatste weken….

Wat de onweersbuien aan het eind van de week precies gaan doen ? Daar komen we de volgende keer natuurlijk nog op terug.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht