Morgenochtend kort dipje in nazomerweer

Hinterglemm Regenboog

Morgenochtend kort dipje in nazomerweer

Het is prachtig nazomerweer in Oostenrijk, met vrijwel dagelijks veel zon en middagtemperaturen rond of soms zelfs ruim boven 25 graden. Niettemin volgt morgenochtend tijdelijk een kort dipje in het mooie nazomerweer.

Vandaag begint de dag met veel ruimte voor de zon, hoewel in de lagere delen opnieuw mist of lage bewolking kan voorkomen. Gelukkig lost dit snel op en de temperatuur stijgt snel. Vanmiddag wordt het maximaal 25 tot lokaal 28 graden, wat vrij hoge waarden zijn voor eind september. In de tweede helft van de middag zullen er echter over de westelijke helft meer (sluier)wolken verschijnen, en komende avond raakt het geleidelijk bewolkt. Uiteindelijk zullen in het westen regenbuien volgen.

Morgenochtend trekt een zwakke storing van noordwest naar zuidoost over Oostenrijk. Verspreid over het land vallen een aantal buien; de meeste buien vallen in Tirol en de minste in Karinthië. We hebben dus te maken met een dipje. Niettemin is het dipje van tijdelijke aard, want morgenmiddag is het alweer droog. Vanuit Duitsland volgen nieuwe opklaringen en de aangevoerde lucht blijft mild. Het wordt tijdens de middag met wat zon maximaal 21 tot 25 graden.

Zondag keert het zonnige nazomerweer overal terug. Van zonsopgang tot zonsondergang schijnt de zon uitbundig. De temperatuur stijgt naar maximaal 23 tot 26 graden.

Ook maandag en dinsdag verlopen zonovergoten en warm. Het zou zelfs 27 of 28 graden kunnen worden, wat voor begin oktober bijzonder hoge waarden zijn. Of het ook tot nieuwe temperatuurrecords komt, is nog even afwachten.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Dit vind je ook FANtastisch...